Nieuwe inschrijfronde Sporthopper Het Hogeland van start

Inwoners van de gemeente Het Hogeland kunnen weer kennismaken met tal van sporten via de Sporthopper Het Hogeland. De Sporthopper Het Hogeland brengt het sportaanbod van de verenigingen en sportaanbieders van gemeente het Hogeland samen. Inwoners van alle leeftijden kunnen zich tot 23 februari inschrijven voor trainingen en cursussen van 25 sportaanbieders en tal van takken van sport; van kickboksen tot korfbal.

“De gemeente wil inwoners die nog niet genoeg bewegen uitdagen om dit wel te gaan doen, liefst van jongs af aan”, zegt sportwethouder Karen Hansems, “Met Hogeland Beweegt zie je in een oogopslag welke mogelijkheden er zijn in de gemeente. Ik hoop dat veel inwoners over de drempel stappen naar méér bewegen. Naast gezond en gezellig is samen sporten vooral ook erg leuk.”

De cursusperiode is op 31 januari begonnen. Het aanbod bestaat uit 30 verschillende cursussen. Hogeland Beweegt heet nu Sporthopper Het Hogeland en is nog steeds vindbaar op het online platform Hogeland Beweegt.

Sporthopper Het Hogeland is een initiatief van het Beweegteam Het Hogeland. Dit team adviseert en ondersteunt sporters, sportverenigingen en sportaanbieders in Het Hogeland. Beweegteam Het Hogeland is een samenwerking tussen de gemeente, Huis voor de Sport Groningen en Barkema en De Haan. Het team bestaat uit gedreven vakleerkrachten, sportcoaches, verenigingsondersteuners en sportconsulenten.

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur biedt kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is de kans lid te worden van een vereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport en Cultuur de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Volwassenen kunnen een beroep doen op de mee(r)doen-regelingen van gemeente Het Hogeland.

Facebook TwitterLinkedin
­