Bedum Beach ODN OIL 2023

Met hulp van lokale bedrijven en vele vrijwilligers is het Versplein in Bedum afgelopen weekend weer omgetoverd tot het strand van Dio de Janeiro, voor de negende editie van het recreatieve beachvolleybalevenement ODN Oil Bedum Beach. Het zonovergoten weer zorgde ervoor dat deelnemers en publiek zich voor even echt in Brazilië waanden.

Bedum Beach ODN OIL Bedum kinderen 2023

Een record aantal van ruim 160 kinderen openden het bal bij het basisschooltoernooi. Luid aangemoedigd door vrienden en bekenden wisten The Green Kids (groep 6) , Volleykikkers (groep 7) en The Winners (groep 8) beslag te leggen op de wisselbekers. Er waren sowieso geen verliezers, want voor alle kinderen was er een verkoelend ijsje en de hele middag gratis ranja.

's Avonds mochten de senioren hun kunsten vertonen op het veld en na afloop op de dansvloer bij de beachparty. Tussendoor kon er heerlijk gegeten worden bij de gezamenlijke strandbarbecue. Bij de bedrijven werd de Wim Geertsema wisselbokaal gewonnen door Smit Installatietechniek, na een spannende finale tegen Smit Bouwservice. De overwinning bij de recreatieve poule ging naar WGWB dat in de finale De Kipfilets wist te roosteren. Over de prestaties op de dansvloer kan helaas niet gecorrespondeerd worden.

Bedum Beach ODN OIL Bedum 2023

Na een korte nacht ging het toernooi op zaterdag verder met diverse poules op elk niveau. Er werd fanatiek maar sportief gestreden voor elk punt. Voor een enkeling bleek de zon misschien wel de grootste tegenstander. Na een dag lang ploeteren en chillen op het strand gingen de felbegeerde winnaarsshirts naar: Huize Sjaak min Mike (Heren 2x2), Doucheclub (Dames 2x2), Meer bier, meer beter (Heren 4x4 Hoog), De Holstekers (Heren 4x4 Laag), JoKi en de rest (Dames 4x4) en Butjes050 (Gemengd 4x4).

Bedum Beach ODN OIL 2023

Ap ten Have, van het organiserende Dio Bedum, kijkt getooid met een felgroene zonnebril terug op een stralende en onvergetelijke negende editie: "we zijn enorme dank verschuldigd aan alle bedrijven, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers. Dankzij al deze hulp en belangstelling hebben we er samen weer een prachtig feest van kunnen maken voor jong en oud. Het was genieten geblazen!"

Voor wie nog even wil nagenieten van het toernooi: Henk Huitsing heeft weer een mooi videoverslag gemaakt. Daarnaast heeft Duut Knol nog mooie plaatjes geschoten (zie facebook.com/bedumbeach voor links naar de beelden)

Foto's: Duut Knol

Facebook TwitterLinkedin
­