Alleen maar winnaars bij achtste editie beachvolleybalevenement ODN Oil Bedum Beach

Onder prachtige weersomstandigheden vond afgelopen weekend voor de achtste keer het beachvolleybalevenement ODN Oil Bedum Beach plaats. Met 93 deelnemende teams en vele toeschouwers was het een gezellige drukte op het Versplein in Bedum.

Meer dan honderd enthousiaste basisschoolkinderen stonden te trappelen om op vrijdagmiddag het verse zand te betreden. Mede dankzij de aanmoedigingen van het in ruime getale aanwezige publiek, werd er door de kinderen vol overgave gespeeld wat erg spannende wedstrijden opleverde. Tussendoor konden de kinderen genieten van gratis ranja en kregen ze ook nog een verkoelend ijsje en een zonnebril. Het toernooi leverde alleen maar winnaars op, maar de teams “Togtemaar 1” (groep 6), “Ballenknallers” (groep 7) en “Puntloos” (groep 8) kregen uit handen van mascotte Diosaurus nog een winnaarsshirt en de felbegeerde wisselbeker uitgereikt.

's Avonds was het de beurt aan de volwassenen. Bij de bedrijven werd er fanatiek maar sportief gestreden om de Wim Geertsema bokaal. De overwinning ging naar Smit Bouwservice. In de vrije poule steeg het team “helikipoter” boven zichzelf uit en ging er met de eerste prijs vandoor. Tussen de wedstrijden door konden de deelnemers genieten van een heerlijke strandbarbecue van Slagerij Teerling en na afloop barstte het feestgedruis los met een heuse beachparty.

Alleen maar winnaars bij achtste editie beachvolleybalevenement ODN Oil Bedum Beach 2022

Na, voor sommigen, een korte nacht vervolgde het toernooi op zaterdagochtend met meerdere poules voor ieder niveau. Opnieuw onder toeziend oog van vele toeschouwers werden er meer dan 150 wedstrijden gespeeld, hoewel sommige kleine toeschouwertjes hun vizier meer op de zandbak met schepjes en emmertjes gericht hadden.

De fanatieke volleyballers speelden 2 tegen 2, de winnaars daarvan waren bij de dames “Ja toch” en de heren “Nico & Jan”. De recreatieve volleyballers en de mensen die (bijna) nooit een volleybal hadden aangeraakt speelden 4 tegen 4, verdeeld in een “hoog” en een “laag” poule. De winnaars van deze poules waren: “Meer bier, meer beter” (heren hoog), “De kipfilets” (dames hoog), “De Holstekers” (heren laag) en “Patatdag” (gemengd laag).

Het organiserende Dio Bedum kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi voor jong en oud. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren is het, na twee jaar afwezigheid in verband met corona, weer gelukt om de (volleybal)sport naar de mensen te brengen en op een gemoedelijke manier samen plezier te hebben.

Facebook TwitterLinkedin
­