WereldWinkelNieuws Maart 2022 - Wereldwinkel Bedum

Terwijl hier het leven na lange tijd weer wat ‘normaler’ lijkt te gaan verlopen en we ons weer vrijer kunnen bewegen, wordt niet ver van ons vandaan voor vele mensen het leven, geheel onverwacht, totaal overhoop gehaald. Laten we hopen dat een goede omkeer mogelijk is en uiteindelijk de rust ook daar weer zal terugkeren.

De mens is toch wel het meest vreemde wezen in de natuur, gekenmerkt door twee uitersten; zowel in staat tot extreme nietsontziende wreedheid, als tot diepe meelevendheid en opofferingsgezindheid. Toch belangrijk om juist in deze tijden ons te blijven richten op de goede kant van de mensheid en ons in te zetten voor verbinding, elk klein steentje dat we daartoe kunnen bijdragen is belangrijk. Ook de natuur om ons heen draagt daartoe bij, wat de mensen ook doen, de bloemen komen steeds weer naar boven en verwarmen hun omgeving vrijgevig met hun pracht en schoonheid.  Eveneens zullen wereldwinkels zich altijd blijven inzetten om werelddelen met elkaar  te verbinden en verbetering tot stand te brengen.

De maandaanbieding

In de maand maart biedt Wereldwinkel Wizzelwaark 10% korting op vele kunstnijverheidsartikelen (code 15). Vrienden van de wereldwinkel  ontvangen 20% korting op deze artikelen.

Speciale actie: opbrengst komt ten goede aan zorg moeder en kind in Tanzania

Tijdens een bezoek aan Tanzania ontdekte Babs Steeneken dat het er erg slecht gesteld was met zowel prenatale zorg, als begeleiding/hulp bij en na de geboorte. Mensen moesten te ver reizen voor de dokter en waren op zichzelf en de steun van dorpsoudsten aangewezen, veel moeders en baby’s kregen daardoor niet de zorg die ze nodig hadden en sterven vaak onnodig. Daar wilde Babs Steeneken graag iets aan veranderen, ze ontwikkelde een plan om de dokter naar de dorpen te halen en hem van de nodige hulpmiddelen te voorzien. Ze startte met het breien van babymutsjes en begon ze te verkopen. Van de opbrengst worden medisch materiaal, polsbloeddrukmeters en weegschalen aangeschaft , waar de dokter ter plekke gebruik van kan maken. Voor elk babymutsje dat verkocht wordt, stuurt ze bovendien ook eentje naar de moeders in Tanzania, want zelfs in een warm klimaat is het belangrijk het hoofdje van een zuigeling warm te houden. Inmiddels is er dank zij haar hulp een vertrouwensband opgebouwd met de arts die nu naar de dorpen toekomt en de vrouwen en hun baby’s van goede zorg voorziet. Wereldwinkel Wizzelwaark wil deze mooie doelstelling graag ondersteunen, door de mutsjes in de winkel te koop aan te bieden (€ 15,- per stuk) . Een prachtig kraamcadeau met een mooi verhaal! Vanzelfsprekend komt de hele opbrengst ten goede aan de zorg voor moeders en kinderen in Tanzania.

WereldWinkelNieuws Maart 2022 - Wereldwinkel Bedum

Vriendenkaart                                                                                                                                     

Door vriend te worden van wereldwinkel Wizzelwaark steun je de winkel en tegelijkertijd bevorder je daarmee eerlijk wereldhandel. Je ontvangt dan altijd 10% korting op onze kunstnijverheidsproducten en 20 % korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. Wereldwinkel Wizzelwaark is zeer erkentelijk voor de steun die je ons hiermee biedt.

Openingstijden

We hopen je snel te weer te ontmoeten in Wereldwinkel Wizzelwaark! Onze openingstijden zijn:

  • maandag: gesloten
  • dinsdag/woensdag/donderdag: 13.00 - 16.30 u.
  • vrijdag/zaterdag: 10.00 - 16.30 u.

Wereldwinkel Wizzelwaark Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
www.facebook.com/wereldwinkelbedum

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-29443200

Facebook TwitterLinkedin
­