Eindelijk breekt de zon dan door! Dat was lang wachten, maar dan meteen ook een paar echt warme dagen. Daar hadden we wel behoefte aan, na al het koude wereldnieuws ... Maar gelukkig zijn er deze maand, los van de vele ons al zo bekende dagen, ook weer enkele internationale positieve themadagen! Zo is er deze maand de 'Fairtradeweek waar we in deze brief nog meer aandacht aan besteden. En op 16 mei 2024 is het de 'Internationale Dag van het Samen Leven in Vrede', wereldwijd vinden er dan evenementen en dialogen plaats die in het teken staan van het streven naar een samenleving in vrede, want hoe onmogelijk dat er soms ook uitziet, ernaar streven is voor wereld en mensheid een noodzakelijkheid! Er wordt dan stilgestaan bij het belang van internationale samenwerking om economische, sociale, culturele of humanitaire uitdagingen samen aanpakken. Doelstelling is een duurzame wereld van vrede en solidariteit te realiseren door, verenigd in verschillen en diversiteit, in harmonie samen te leven en werken.

Op 21 mei is het dan de 'Internationale dag van de Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling Deze dag werd door Unesco in het leven geroepen om stil te staan bij de waarde van culturele diversiteit. Door nieuwsgierig te zijn naar elkaars cultuur leren we nieuwe dingen, verrijken we ons leven, en door op een positieve manier de dialoog aan te gaan geven we elkaar positieve energie.

De VN hebben 22 mei uitgeroepen tot 'Internationale Dag van de Biodiversiteit'. Met biodiversiteit wordt de hoeveelheid verschillende vormen van al het leven op aarde bedoeld. Deze verschillende vormen van leven zijn afhankelijk van veel factoren, zoals milieu, menselijke activiteiten, wisselwerking tussen bodem, water, atmosfeer, micro-organismen, planten en dieren. Als deze factoren niet gunstig zijn, leidt dit tot het uitsterven van soorten en vermindering van biodiversiteit. Belangrijk dus, om ook hieraan aandacht te besteden.

En iets wat ons ook allemaal aangaat; op 31 mei is het de 'Europese Dag van de Buren'. Er wordt dan

aandacht besteed aan het tegengaan van het groeiend individualisme en de toenemende eenzaamheid. Deze dag biedt veel mogelijkheden tot versterking van sociale banden en meer gezelligheid in de buurt!

Fairtradeweek

Dit jaar vindt de Fairtradeweek plaats van 4 t/m 12 mei. Doelstelling van deze week is bewustwording van de impact van onze dagelijkse boodschappen op het leven van mens en wereld, want een overstap naar Fairtrade producten kan het leven van boeren en werknemers in armere gebieden, alsmede het milieu, verbeteren. Wereldwinkels verkopen deze producten al sinds 1969 en gelukkig gaan ook steeds meer supermarkten aandacht besteden aan Fairtrade producten.
Tijdens de Fairtradeweek is de koffie bij Wereldwinkel Wizzelwaark in Bedum in de aanbieding! Klanten krijgen de hele week iets lekkers, en op zaterdag 11 mei krijg je er ook nog een kop koffie bij!

Maandaanbieding: tip voor Moederdag
Moeders Geuren, Wierook en Boeddha's .... 10% korting/ voor 'Vrienden' 20% korting

wereldwinkel bedum moederdag aanbiedingen

Vriend van de Wereldwinkel

Door vriend te worden van de Wereldwinkel bevorder je eerlijke wereldhandel en ontvangt je altijd 10%

korting op kunstnijverheidsproducten en 20% bij speciale aanbiedingen. Kosten vriendenkaart€ 15,- p.j.

Wereldwinkel Bedum zoekt nieuwe vrijwilligers!

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! Aanmelden kan via onderstaande contactgegevens

Vanaf 15 mei: kaartjes (gratis) musical Bedum verkrijgbaar in Wereldwinkel Wizzelwaark

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
T: 06-29443200

Openingsijden:
di./wo./do.: 13.00 - 16.30 u.
vr./za.: 10.00 - 16.30 u.

 

Facebook TwitterLinkedin
­