wereldwinkel bedum nieuws juli 2021 winkel

In de maand mei zijn er veel bijzondere dagen, zowel nationaal als internationaal. Zoals de Dag van de Arbeid, waar in vrijwel alle Europese landen en in Aruba, Curaçao, Suriname aandacht aan wordt besteed. Het Suikerfeest, als afsluiting van de Ramadan, dat ook in ons land door veel mensen gevierd wordt. De herdenking van de oorlogsslachtoffers en de viering van onze bevrijding. En op 8 mei worden de moeders extra in het zonnetje gezet, ook vieren we in deze maand Hemelvaartsdag. Maar er zijn nog enkele bijzondere data waarvan niet iedereen op de hoogte is. Zo is het op 3 mei de ‘Internationale Dag van de Zon’, waarbij stil wordt gestaan bij de waarde van de zon in het algemeen, en specifiek als onmisbare duurzame energiebron. Deze dag werd al in 1978, allereerst in de VS en in 1994 internationaal, vastgelegd. Doelstelling is de ontwikkeling van zonne-energie te stimuleren, over de hele wereld worden op die dag lezingen en congressen gegeven over het belang hiervan. 

En 16 mei werd in 2018 door Unesco uitgeroepen als ‘Internationale Dag van het Licht’, om aandacht te schenken aan de belangrijke rol van licht in wetenschap, kunst, cultuur, geneeskunde, communicatie en op gebied van duurzaamheid en energie. Op deze dag organiseren wereldwijd musea, universiteiten en organisaties speciale activiteiten die met licht te maken hebben.

Als je verder op de wereldkalender kijkt, zie je dat er in de maand mei ongelofelijk veel bijzondere dagen over de hele wereld gevierd worden, teveel om op te noemen, maar vol interessante wetenswaardigheden.

Nog een bijzonderheid deze maand, die in elk geval wel genoemd moet worden, is de Fairtrade Week, ter stimulans voor eerlijke wereldhandel, welke plaats vindt vanaf zaterdag 7 mei t/m zaterdag 14 mei. Doelstelling van deze week is het belang van eerlijke wereldhandel nog breder en duidelijker onder de aandacht te brengen. 

Babymutsjes voor een goed doel; toelichting in Wereldwinkel Wizzelwaark  

Op zaterdag 7 en zaterdag 14 mei komt Babs Steeneken naar onze winkel om uitleg te geven over een bijzonder project van babymutjes, al eerder in een nieuwsbrief genoemd, dat door Babs werd opgezet om in Tanzania betere medische hulp voor zwangere vrouwen, moeders en baby’s te kunnen realiseren. Het exacte tijdstip voor de toelichting wordt nog vastgesteld en in de winkel aangegeven (of telefonisch even informatie vragen). Tijdens deze dagen kunt je ook snoepen van heerlijke bonbons, gemaakt door een van onze medewerksters.  

 wereldwinkel bedum fairtrade week verloting

Aanbieding van de maand; een idee voor moederdag...

Op 8 mei worden vele moeders weer verrast met een attentie, die ze echt verdiend hebben. Verras moeder eens met een lekker geurtje, waar ze uren van kan genieten, zelf geniet je er ook van mee! In mei is “moeders geuren wierook” verkrijgbaar met 10% korting (voor vrienden Wereldwinkel 20%). Dezelfde korting wordt verkregen op onze Boeddhabeelden; alleen al als je er naar kijkt voel je de rust neerdalen, en daar kunnen veel moeders ook wel iets aan hebben. Maar ook buiten moederdag zijn het mooie cadeaus om anderen of jezelf mee te verwennen.

wereldwinkel bedum moederdag idee 

Wereldwinkel aanwezig tijdens FancyFair Togtemaarschool

Woensdag 25 mei vindt van 16.00 u. tot 19.00 u. op de Togtemaarschool in Bedum een fancyfair plaats. De Wereldwinkel is met een speciale kraam de hele middag aanwezig. 

Vriendenkaart  

Door ‘vriend’ te worden steun je de wereldwinkel en bevorder je eerlijk wereldhandel. Je ontvangt dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20 % korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt! 

Openingstijden

We hopen je snel te weer te ontmoeten! 

Onze openingstijden zijn: 

  • dinsdag/woensdag/donderdag: 13.00 - 16.30 u.
  • vrijdag/zaterdag: 10.00 - 16.30 u.

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32 Bedum www.wereldwinkelbedum.nl  www.facebook.com/wereldwinkelbedum 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

T: 06-29443200

Facebook TwitterLinkedin
­