wereldwinkel bedum nieuws juli 2021 winkel

Eindelijk is de lente dan aangebroken en startte direct met een paar fantastische zonnige dagen, in schril contrast met de angstwekkende huidige ontwikkelingen in de wereld. We kijken allemaal gespannen toe welke kant dit uit zal gaan. Veel kunnen we er niet aan doen, de tijd zal het wijzen. Je merkt om je heen dat deze ontwikkelingen wel een sterke impact hebben, veel mensen voelen zich beangstigd en bedrukt, nu geweld en terreur op, in wereldverband gezien, geringe afstand van ons plaatsvinden. Het dringt dan op een of andere manier toch dieper door dan de oorlogen die zich ‘ver van ons weg’ afspelen. De situatie van alle oorlogsvluchtelingen ter wereld, ver weg of dichtbij, is wel overal gelijk; wat erg om zoiets mee te moeten maken… We hopen voor al deze mensen dat ze weer een goede, leefbare plek zullen vinden en hun  dierbaren na verloop van tijd weer terug kunnen zien. En dat, in de tussen tijd, ook Gemeente het Hogeland een warm thuis voor hen kan zijn.

Toch is het juist nu ook erg belangrijk te blijven kijken naar ontwikkelingen die wel de goede kant op gaan en de prachtige, mooie dingen waartoe mensen ook capabel zijn, te blijven zien, zodat we de draad van het leven kunnen blijven vasthouden. En op die manier zullen we  samen ook iets kunnen betekenen voor de vele vluchtelingen die op dit moment en binnenkort in onze gemeente gevestigd zijn.

Plaatselijke ontwikkelingen op gebied van eerlijke wereldhandel                        

Zoals iedereen weet, zijn verreweg de meeste producten van Fairtrade, eerlijke wereldhandel, in de Wereldwinkels te vinden. Maar het doet goed te zien, dat langzamerhand ook de plaatselijke supermarkten steeds meer Fairtrade producten gaan verkopen. Waar je vroeger de hele winkel vaak tevergeefs moest doorzoeken om een dergelijk product te kunnen vinden, is het echt in het oog vallend hoeveel uiteenlopende producten er op dit moment worden verkocht afkomstig uit eerlijke wereldhandel. Ook met biologische producten begint het in sommige supermarkten de goede kant op te gaan. En dat is enorm belangrijk! Eerlijke wereldhandel en zuivere, schone producten zijn een belangrijke aanzet voor het welbevinden van onze aarde en voor een gelijkwaardige mensheid. Het is dus te hopen dat deze ontwikkeling doorzet en het bewustzijn over het belang van deze zaken nog meer toeneemt. Als ook steeds meer organisaties en instanties wereldwijd eerlijke wereldhandel hoog in hun vaandel zetten en zuivere koffie gaan serveren, zou dit nog een extra stuw aan deze positieve ontwikkeling kunnen geven. Belangrijk dus om dit onder de aandacht te blijven brengen.

Vriendenkaart                                                                                                                                     

Door ‘vriend’ te worden steun je de wereldwinkel, en daardoor bevorder je eerlijk wereldhandel. Je ontvangt dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20 % korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!

Maandaanbieding april: Rijst met heerlijke kruidenpasta € 2,50

Openingstijden

We hopen je snel te weer te ontmoeten! Onze openingstijden zijn:

  • dinsdag/woensdag/donderdag: 13.00 - 16.30 u.
  • vrijdag/zaterdag: 10.00 - 16.30 u.

Wereldwinkel Wizzelwaark
Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T: 06-29443200

Facebook TwitterLinkedin
­