In februari overvalt je soms al een voorjaarsgevoel; elke dag verschijnt de zon eerder en het blijft al veel langer licht. We zien de groene puntjes van de eerste voorjaarsbloemen naar boven komen en soms hoor je een vogel voorzichtig een lentelied inzetten. Nu nog een beetje zon en dan ziet het er allemaal weer wat hoopvoller en vriendelijker uit. Hoewel, het klimaat over de hele wereld schijnt aardig in de war te zijn; in landen waar het vroeger warm was, banjeren ze nu door de sneeuw en in koude landen wordt het steeds warmer. In Florida was het zelfs zo ongewoon koud dat de leguanen letterlijk uit de bomen vielen; de dieren kunnen geen eigen lichaamswarmte produceren, ze vallen daardoor bij lage temperaturen bewusteloos, liggen verstijfd schijndood, en komen pas weer tot leven als de temperatuur omhoog gaat. Daar hebben wij dan gelukkig nog geen last van… 

Maar ook voor veel mensen in landen waar onze wereldwinkelproducten vandaan komen zorgt de klimaatverandering voor grote problemen, waar een oplossing voor gevonden zal moeten worden. Gelukkig groeit het bewustzijn wereldwijd dat we als mensheid samen iets kunnen doen, om ervoor te zorgen dat de situatie niet gaat escaleren. Alles is met elkaar verbonden; als de wouden aan de andere kant van de wereld gekapt worden, zijn de gevolgen merkbaar tot in ons land, en onze vervuiling komt uiteindelijk ook aan de andere kant van de wereld terecht. Maar die verbondenheid betekent ook iets positiefs, want het werkt ook andersom. Elke vervuiling die wordt verminderd en elke boom die geplant wordt, hebben een verspreidend effect. Dus samen kunnen we veel doen om de situatie van onze wereld te verbeteren, evenals we de armoede, waaronder veel mensen in de wereld lijden, samen kunnen verminderen. Wereldwinkels dragen daar een steentje aan bij door hun producten af te nemen en eerlijke wereldhandel te ondersteunen. 

Maandaanbieding

In de maand februari biedt Wereldwinkel Wizzelwaark 10% korting op alle schalen. Ben je vriend van de wereldwinkel, dan ontvang je 20 % korting. De schalen hebben prachtige kleuren en symbolen, die elk hun eigen verhaal vertellen. 

WereldWinkel Nieuws Bedum - Wizzelwaark februari 2022

Vriend worden van de Wereldwinkel

Door vriend te worden van Wereldwinkel Wizzelwaark steun je de winkel en tegelijkertijd bevorder je daarmee eerlijke wereldhandel. Je ontvangt dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en hogere kortingen bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. 

Vrijwilligersavond

Onze vrijwilligersavond zal plaatsvinden op 22 februari 19.30 u. in de Meenschaar te Bedum. Gelukkig kunnen we elkaar weer ontmoeten, van harte welkom! 

ma. gesloten
di.  13.00 - 16.30 u.
wo.  13.00 - 16.30 u.
do.  13.00 - 16.30 u.
vr. 10.00 - 16.30 u.
za.  10.00 - 16.30 u.  

Wereldwinkel Wizzelwaark 
Grotestraat 32  Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
T: 06-29443200

Facebook TwitterLinkedin
­