Wat boffen we met het zachte weer deze dagen. Hoewel…? Is het toevallig of toch de klimaatverandering? En is het dan wel zo boffen? Op dit moment natuurlijk wel en laten we er dan maar even van genieten, echter wel belangrijk dat het in de loop de jaren niet uit de hand gaat lopen. Niet voor niets heeft de Fairtrade Week, die dit jaar plaats vindt van 28 okt. t/m 5 nov., als thema: ‘Klimaat’, en valt vrijwel samen met de Nationale Klimaatweek die op 31 oktober aanvangt. We weten inmiddels allemaal wel min of meer dat we nu echt aandacht moeten besteden aan de redenen waardoor het klimaat zo drastisch verandert. Wat niet iedereen weet, en waar Fairtrade nadrukkelijk op wijst, is dat de klimaatcrisis de grootste bedreiging vormt voor het levensonderhoud van miljoenen boeren en werknemers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Vruchtbaar land gaat verloren en de opwarming van de aarde versterkt de verspreiding van gewasziekten. Stijgende schulden en lage inkomens zorgen er mede voor dat er niet geïnvesteerd kan worden in schone energie en duurzame landbouwmethodes. Terwijl dit juist heel hard nodig is om de bossen, de longen van onze aarde, te beschermen. De aardbol is 1 geheel, en als de ene helft van de aardbol niet kan investeren in schone energie en duurzame methodes, dan heeft dit automatisch gevolgen voor de hele planeet… De luchtlagen om onze planeet kennen geen grenzen, de rivieren en de zeeën kennen geen grenzen, alles stroomt verder en stroomt rond, waardoor alles uiteindelijk overal komt. We zullen elkaar moeten helpen uit ‘de cirkel van oorzaak en gevolg’ te komen, door het ontwaken van het bewustzijn dat alles met elkaar verbonden is.

Wat ‘Bewust zijn’ betreft hebben we als mensen toch nog heel wat te leren, hieraan herinnert ons ook de jaarlijkse Internationale Dag van Geweldloosheid, die door de Verenigde Naties op 2 oktober werd uitgeroepen (vanwege de geboortedag van Ghandi: 2 okt. 1869). Een wereldwijde dag opgedragen aan de viering en verspreiding van geweldloosheid. Soms kan je toch een plaatsvervangende schaamte overvallen als je beseft hoeveel geweld door ons mensen veroorzaakt wordt en hoe velen, zowel mensen, dieren alsook de natuur, hier onder lijden. Dan besef je des te meer hoe belangrijk het is om vandaag een begin te maken met in elk geval zelf op kleine schaal zo veel mogelijk harmonie te verspreiden, want dat werkt aanstekelijk, waardoor het zich ook rondom verplaatst. Belangrijk dus...

 

wereldwinkel bedum koffie thee korting

 

Maandaanbieding oktober:

 

(H)eerlijke koffie & thee; 10% korting

Vrienden WW: 20% korting

 

 

Vrijwilliger bij de Wereldwinkel

Als je een steentje bij wilt dragen om eerlijke wereldhandel tot stand te brengen, is het misschien iets voor jou om in onze winkel mee te werken. We heten je van harte welkom!

Vriend van de Wereldwinkel

Door vriend van de wereldwinkel te worden, help je eerlijke wereldhandel te bevorderen. Je ontvangt dan ook altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn je erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
T: 06-29443200

Openingsijden:
di./wo./do.: 13.00 - 16.30 u.
vr./za.: 10.00 - 16.30 u.

Facebook TwitterLinkedin
­