Na een korte maand februari zijn we dan al weer in maart beland. Een maand waarin van alles te doen is.  Zo vieren we op 8 maart Internationale Vrouwendag. 

Aanleiding om deze dag in het leven te roepen waren de massale stakingen van vrouwen op 8 maart 1908 (Chicago/New York) om betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht te verkrijgen. In de loop van de tijd werden op deze jaarlijkse dag meerdere thema’s rondom de situatie van vrouwen behandeld. Maar dat het met de rechten van de vrouw in veel landen nog steeds niet goed gesteld is, konden we onlangs vaak voorbij zien komen als we de beelden uit Iran en Afghanistan zagen. Dappere vrouwen demonstreren daar met gevaar voor eigen leven. Ooit zal de dag komen dat ook zij hun rechten verkrijgen, want oude dictaturen zullen vergaan en jongere generaties zullen dan een ander leven kunnen opbouwen, maar hopelijk hoeven zij niet meer lang op deze dag te wachten...

Over Iran en Afghanistan gesproken; op 20 maart, op het moment dat wij de lente verwelkomen, wordt in deze landen het nieuwjaarsfeest gevierd: ‘Noroez’ (No = nieuw, Roez = dag), evenals in India, Pakistan, Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan, Kazachstan en delen van Turkije en Irak. Mensen trekken kleurige nieuwe kleren aan, gaan met cadeautjes bij elkaar op bezoek en versieren een tafel met voorjaarsbloemen, gekleurde eieren en zeven symbolen die nieuw leven en geluk verbeelden. Ook in Gemeente het Hogeland staan dit jaar in vele huizen weer dergelijke ‘Haft Sin’ tafels. De bewoners zullen er graag meer over willen vertellen!  Op 21 maart is het dan weer de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Ook een dag waaraan hopelijk veel aandacht zal worden besteed en waarbij discriminatie heel ruim getrokken kan worden. 

wereldwinkel bedum nieuws maart 2023 1

 

Maandactie: 

In maart wordt 10% korting geboden, voor vrienden 20%, op alle kunstnijverheidsartikelen met code 15 (zie prijslabeltje).

   

 

wereldwinkel bedum nieuws maart 2023 2

 

Door vriend van de wereldwinkel te worden, draag je een steentje bij aan eerlijke wereldhandel. Ook ontvang je dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn je zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!

Vrijwilligers

Lijkt het je wel wat om een dagdeel, of meerdere, in de warme, kleurrijke sfeer van de wereldwinkel mee te werken, dan ben je van harte welkom! Je kunt je aanmelden via onderstaande contactgegevens, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. 

Wereldwinkel Wizzelwaark                                    

Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
T: 06-29443200                                                              

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 13.00 - 16.30 u.
woensdag: 13.00 - 16.30 u.
donderdag: 13.00 - 16.30 u.
vrijdag: 10.00 - 16.30 u.
zaterdag: 10.00 - 16.30 u.

Facebook TwitterLinkedin
­