Het is alweer december! Het is een dooddoener, maar wat gaat de tijd toch snel... Zo rollen we toch al echt de maand van de vele feestelijkheden in; dat betekent een mooie maand voor velen en een moeilijke maand voor de mensen die het gemis van hun geliefden in deze periode extra voelen, of voor degenen die eenzaamheid ervaren.

Maar hoe dan ook: Sinterklaas, kerst, oud en nieuw komen in razende vaart op ons af! Laten we daardoor vooral niet vergeten dat er deze maand ook nog meer bijzondere dagen zijn om aandacht aan te besteden. Zo is het tien december de Internationale dag van de Mensenrechten, een thema waar we de afgelopen weken al vaak mee geconfronteerd werden in de media. Voor ons zijn vrijheid en mensenrechten vanzelfsprekend, maar voor heel veel mensen is dit nog niet het geval. Laten we hopen dat zij snel van dictatuur en terreur verlost gaan worden!

WereldWinkel Nieuws Bedum december 2022

En dan is het op achttien december de Internationale dag van de Migrant, ook goed om bij stil te staan, want ook voor deze mensen zou nog heel wat verbeterd kunnen worden. En zo zijn er nog meer gedenkwaardige dagen, teveel om hier op te noemen, maar gemakkelijk te vinden via kalenders met werelddagen. Mooi om te weten dat er toch aan veel belangrijke zaken aandacht wordt besteed, ook al zijn we ons dat niet altijd bewust...

Vriendenkaart

Door vriend te worden van de wereldwinkel draag je een steentje bij aan eerlijke wereldhandel. Ook ontvang je dan 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per jaar. We zijn je zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!

WereldWinkel Nieuws Bedum december 2022

Facebook TwitterLinkedin
­