Hoewel we overal om ons heen prachtige voorjaarsbloemen zien, heerste er de afgelopen weken nog steeds geen lentegevoel; het was koud, nat en stormachtig. De vogels trokken zich er gelukkig niet al teveel van aan, ze fluiten ons al een tijdje elke ochtend weer wakker. Hopelijk gaat april ons nu warmere dagen brengen, zodat we rond Pasen, en zeker op Koningsdag, af en toe lekker in het zonnetje kunnen zitten, want dat hebben we allemaal ondertussen wel hard nodig...

Deze maand heeft verder een bijzondere, internationale dag te vieren, hoewel deze misschien bij velen nog onbekend is. Het betreft 22 april; er wordt dan wereldwijd aandacht besteed aan de ‘De Dag van de Aarde’ (International Mother Earth Day). Sinds 1970 is deze dag in vele landen een jaarlijks terugkerend groot evenement, met de doelstelling mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde, en op positieve wijze aandacht te vragen voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Zo herinnert ‘De dag van de Aarde’ ons eraan, dat we zorgzaam moeten omgaan met onze planeet, of het nu gaat om afval opruimen, bomen planten, hergebruik, of wandelen in de natuur. Ook al het oorlogsgekletter zal Moeder Aarde geen goed doen; wanneer houden wij mensen daar nu toch eens mee op…  Soms, als we ons de aarde als een levend, bezield wezen voorstellen, kunnen we voelen hoe de aarde als het ware ineenkrimpt onder ons geweld en onze onachtzaamheid. Echt tijd voor positieve verandering, en we kunnen er allemaal in ons eigen huis en onze eigen omgeving mee beginnen!

Vrijwilligers                                                                         

Als je je thuis voelt in de warme, kleurrijke sfeer van de wereldwinkel en verwantschap voelt met de doelstelling van wereldwinkels om tot eerlijke wereldhandel te komen, lijkt het je misschien wel wat om een dagdeel, of misschien meerdere, actief in de winkel mee te werken. Je bent van harte welkom! Je kunt je aanmelden via onderstaande contactgegevens. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.                             

Vriendenkaart

Door vriend van de wereldwinkel te worden, draag je een steentje bij aan eerlijke wereldhandel. Ook ontvang je dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn je zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!

wereldwinkel bedum maand actie tony chocolonely
Maandactie April

Tony Chocolonely

2 repen (groot) € 5,50

 

Wereldwinkel Wizzelwaark                                    

Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
T: 06-29443200                                                              

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 13.00 - 16.30 u.
woensdag: 13.00 - 16.30 u.
donderdag: 13.00 - 16.30 u.
vrijdag: 10.00 - 16.30 u.
zaterdag: 10.00 - 16.30 u.

Facebook TwitterLinkedin
­