Tips voor het handig verpakken van jouw voedsel!

Het verpakken van voedsel kan soms een hele klus zijn. Of je nu je lunch voor onderweg wilt inpakken of je restjes wilt bewaren, een goede verpakking kan het verschil maken. In deze blog geven wij je een aantal handige tips om jouw voedsel op een slimme manier te verpakken. Zo blijft het niet alleen langer vers, maar kun je het ook makkelijk meenemen!

Zorg voor ruimte

Een van de belangrijkste dingen bij het verpakken van voedsel is dat je voldoende ruimte hebt. Kies daarom voor verpakkingen die groot genoeg zijn om je voedsel in te bewaren. Een handige optie hiervoor zijn stazakken. Deze zakken hebben een rechtopstaand ontwerp waardoor je er meer in kunt stoppen dan bijvoorbeeld een plastic boterhamzakje. Bovendien zijn stazakken makkelijk af te sluiten met een rits of een druksluiting, waardoor je voedsel langer vers blijft. Je kunt natuurlijk ook je stazakken uitzoeken in verschillende kleuren, hierdoor weet je precies welke zak welk voedsel bevat. Dit maakt het een stuk overzichtelijker voor wat je nodig hebt, erg handig als je heel erg druk bent en geen tijd hebt om te zoeken naar wat je nodig hebt.

Zorg voor overzicht

Niets is vervelender dan in je tas of koelkast op zoek te gaan naar je verpakte voedsel. Zorg daarom voor overzichtelijke verpakkingen. Gebruik bijvoorbeeld verschillende kleuren stazakken voor verschillende soorten voedsel. Hierdoor kun je in één oogopslag zien wat er in welke zak zit. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je verpakkingen te labelen. Schrijf bijvoorbeeld op de zak wat erin zit en de datum waarop je het verpakt hebt. Zo weet je altijd wat je in huis hebt en voorkom je verspilling. Dit is ook handig voor als je kinderen hebt, je kunt de zakken labelen met hun naam en met een gerust hart naar je werk toe gaan.

Houd je voedsel houdbaar

Een goede verpakking kan ervoor zorgen dat je voedsel langer houdbaar blijft. Kies daarom voor verpakkingen die luchtdicht zijn, zoals stazakken met een rits of een druksluiting. Hierdoor blijft je voedsel beschermd tegen lucht, vocht en andere invloeden van buitenaf. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van speciale verpakkingen, zoals blokbodemzakjes. Deze verpakkingen hebben een stevige bodem en houden dus gemakkelijker jouw voedsel heel in bijvoorbeeld je tas. Zo kun je ze ook in verschillende gekleurde zakjes doen, waardoor de verschillende zakjes gemakkelijker zijn te onderscheiden van elkaar en de datum hierdoor is de kans op voedselverspilling een stuk kleiner! Dit is erg handig als je bijvoorbeeld in 1 zak fruit wilt bewaren en in de andere zak noten, nu weet je precies welke zak als eerste over de datum is.

Facebook TwitterLinkedin
­