Start aanleg glasvezel in gemeente Het Hogeland door DELTA Fiber Netwerk

Wethouder Dijkhuis zet eerste schop in de grond in Uithuizen.

Het is zover! DELTA Fiber Netwerk is definitief gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Het Hogeland. Vandaag zette wethouder Eltjo Dijkhuis (gemeente Het Hogeland) samen met Piet Grootenboer (directeur DELTA Fiber Netwerk) de eerste schop in de grond in het centrum van Uithuizen.

Thuiswerken

We zijn blij dat de aanleg in Het Hogeland nu is gestart, vertelt Piet Grootenboer. “We zien dat een goede internetverbinding juist nu heel belangrijk is voor de inwoners van de gemeente Het Hogeland. Ook na de coronapandemie zullen mensen vaker thuis werken en dus moeten we nu investeren in het glasvezelnetwerk. We willen graag alle woningen voorzien van een glasvezelaansluiting. Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open.

Snel internet maakt thuiswerken aantrekkelijker, vult Dijkhuis aan. “Een betrouwbare en snelle internetverbinding is een belangrijke voorwaarde om mee te kunnen in de samenleving van vandaag en morgen. Glasvezel biedt een mooie kans voor onze inwoners om die verbinding te maken. Vandaag zetten we een belangrijke stap bij het maken van die verbinding”.

Glasvezel voor de hele gemeente Het Hogeland

“In het oostelijke en zuidelijke deel zijn we vandaag gestart met de graafwerkzaamheden. In de overige dorpen van de gemeente voeren we, samen met veel Groningse lokale enthousiastelingen, campagne om ook hier glasvezel aan te leggen. We zien al veel belangstelling, dus hebben alle vertrouwen dat we ook hier zeer binnenkort kunnen starten met graven” vertelt Marcel Rijpstra Projectmanager DELTA Fiber Netwerk.

Planning

De aannemer Van Gelder Telecom is volop bezig met het bezoeken van de woningen in de oostelijke dorpen Hefswal, ’t Lage van de Weg, Oosteinde, Roodeschool, Uithuizen, Uithuizermeeden, Usquert en Warffum. Ook in de zuidelijke dorpen Adorp, Bedum, Groot Wetsinge, Klein Wetsinge, Noordwolde, Onderdendam, Sauwerd en Zuidwolde gaat de aannemer langs de deuren om te overleggen waar het glasvezelkastje in de woning geplaatst mag worden.

Start aanleg glasvezel in gemeente Het Hogeland door DELTA Fiber Netwerk

Vandaag is de aanleg gestart in Uithuizen. De graafwerkzaamheden in de bovengenoemde dorpen nemen ongeveer een jaar in beslag. Daarna kunnen alle klanten in deze dorpen gebruik maken van hun snelle internetverbinding.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website gavoorglasvezel.nl. Inwoners kunnen voor meer informatie ook terecht in de Glasvezel Informatiepunten in Uithuizen (Hoofdstraat-Oost 21), Winsum (Hoofdstraat W 7), Leens (Breekweg 2), en/of Bedum (Stationsweg 12).

 

Facebook TwitterLinkedin
­