dit zijn de grootste voordelen van private lease 24webvertising

Wil je een auto leasen maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan vind je hier alles wat je over private lease wil weten. We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje, en vertellen je wat de grootste voordelen van een auto leasen zijn.

Wat is private lease?

Iedereen kan een auto leasen voor zakelijk of privégebruik. Als je voor privégebruik een auto leaset, dan heet dat private lease (particulier leasen). Als je een auto koopt, dan moet je het hele aankoopbedrag in één keer betalen. De auto is dan van jou. Met leasen zit dat anders: voor je leaseauto betaal je elke maand een vast bedrag. Je kunt al een auto leasen vanaf 175 euro per maand.

Hoe werkt het?

Met de leasemaatschappij spreek je een looptijd en kilometerbundel af. Tijdens deze looptijd mag je de auto gebruiken. Als je contract is afgelopen, dan moet je de private-leaseauto weer terugbrengen. De auto blijft dus altijd eigendom van de leasemaatschappij.

Soms mag je tijdens de looptijd je kilometerbundel aanpassen of van auto wisselen. Wil je dit misschien doen? Vraag dan bij de leasemaatschappij of dit mogelijk is, nog voordat je het contract ondertekent. Zo weet je zeker dat je niet vastzit aan iets wat je niet wil.

Waarom een auto leasen?

Voor veel mensen is het handiger om een auto te leasen in plaats van te kopen. Met private lease sta je namelijk nooit voor onverwachte autokosten. Ook heb je meer zekerheid en minder zorgen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van private lease:

  • Geen onverwachte kosten. Je betaalt een vast maandelijks bedrag. Dit bedrag dekt de autoverzekering, pechhulp, controles en reparaties. Je weet vooraf dus altijd precies wat je elke maand kwijt bent aan je auto. Alleen voor de brandstof en mogelijke schade aan de leaseauto betaal je zelf.
  • Vervangend vervoer. Sta je met pech langs de weg? Of doet je auto het niet meer? De leasemaatschappij regelt vervangend vervoer of zorgt dat je weer snel onderweg bent.
  • Veiliger onderweg. Omdat leaseauto’s vaak nog vrij nieuw zijn (jonger dan 3 jaar) hebben ze meestal moderne hulpmiddelen die zorgen dat je veiliger de weg opgaat. Zoals rijstrookondersteuning en adaptive cruise control. Ook hebben ze vaak ingebouwde opties waarmee je makkelijker en sneller kunt inparkeren.
  • Milieuvriendelijk. Nieuwere leaseauto’s zijn beter voor het milieu. Ze stoten namelijk minder schadelijke gassen uit dan de oudere tweedehands auto die je met je spaargeld zou kunnen kopen.
  • Je houdt geld over. Als je een auto koopt, dan ben je al je zuurverdiende spaarcenten in één keer kwijt. Maar voor je leaseauto betaal je elke maand een beetje geld. Daardoor kun je al het geld dat je gespaard hebt lekker bewaren voor iets anders.

 

Partner bijdrage.

Facebook TwitterLinkedin
­