Na de droogte vorig jaar, was er nu opeens een stortvloed aan regen op diverse plaatsen. Hopelijk houden jullie het in deze vakantieperiode droog! 

Zo te zien lijkt er toch echt iets aan de hand met het klimaat wereldwijd, want of je nu gelooft in klimaatverandering of niet, we zien allemaal dat het niet zo loopt als we gewend zijn… Abnormale waterlast op de ene plek, abnormale hitte op de andere. In elk geval belangrijk dat we er enkele gedachten aan wijden en elk ons eigen steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat onze planeet zo min mogelijk schade berokkend wordt, we willen er tenslotte toch nog graag een tijdje prettig op leven, evenals de generaties die na ons komen. Wereldwinkels staan hier in elk geval wel bij stil door duurzame producten in te kopen, zodat er zo weinig mogelijk rommel in ons milieu terecht komt. 

Zichtbaarheid Wereldwinkel Wizzelwaark

Iedereen die in Bedum woont, weet Wereldwinkel Wizzelwaark wel te vinden, maar voor mensen ‘van buiten’ is dit nog niet zo gemakkelijk. Doordat Bedum geen duidelijke dorpskern heeft en er drie, uit elkaar liggende, winkelcentra zijn, komt men vaak niet verder dan een van deze centra. Zo liggen in de Grotestraat, de hoofdstraat van het ‘oude’ dorp, de winkels en terrasjes vooraan of in het midden, de achterkant van de straat loopt door een inrijverbod dood. Mensen komen daar dan ook nauwelijks, want vanaf de drukke straatkant is niet zichtbaar dat er zich aan het eind toch nog twee winkels bevinden, waaronder onze Wereldwinkel..! Toeristen weten deze plek echt niet te vinden.  Maar sinds kort is hier gelukkig verandering ingekomen! We hebben een oplossing gevonden in de vorm van bewegwijzering.

wereldwinkel bedum wizzelwaark augustus 2021

De prachtige richtingaanwijzers zijn gemaakt door cliënten van de Golden Raand. De wegwijzer is geplaats op het terras van Koffieleut, waarvoor dank, in het midden van de straat. We zijn er ontzettend blij mee, nu kan iedereen ons vernieuwde pand vinden. Er is hoop ook aan de hoofdingang van de straat een dergelijke wegwijzer te kunnen plaatsen.                             

Maandactie  

In de maand augustus worden onze tassen en manden met 10% korting aangeboden, vrienden van de Wereldwinkel ontvangen zelfs 20% korting. De producten zijn gemaakt van natuurlijke, duurzaam materiaal.

wereldwinkel bedum wizzelwaark augustus 2021 1

Chocola…chocola…

We hadden al eens aangegeven overgestapt te zijn naar een ander merk chocola, van de firma Chocolatemakers. Toch willen we er deze maand nog even weer de aandacht op vestigen, want het is even wennen natuurlijk; andere verpakking, iets andere smaakje... 

De chocola wordt gemaakt van zuivere biologische cacao, de smaak is daardoor vol en krachtig, afkomstig uit Congo, de Dominicaanse Republiek en Peru. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar goede doelen, zoals het redden van tropisch regenwoud en gorilla’s. 

Het bedrijf Chocolatemakers betaalt de cacaoboeren op eigen initiatief 50% boven de Fairtrade standaard! Een erg belangrijke reden om deze zuivere chocola eens te gaan proberen… 

wereldwinkel bedum wizzelwaark augustus 2021 chocolatemakers fairtrade

Vriendenkaart  

Door vriend te worden van Wereldwinkel Wizzelwaark steun je de winkel in haar bestaan en tegelijkertijd help je daarmee eerlijke wereldhandel te bevorderen. Het biedt je veel voordelen; je ontvangt altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en nog hogere kortingen bij speciale aanbiedingen. Ook ontvang je uitnodigingen voor speciale activiteiten, zoals proeverijen, lezingen en voorverkoop.

De vriendenkaart is in de winkel verkrijgbaar en kost € 15,- per kalenderjaar. Wereldwinkel Wizzelwaark is zeer erkentelijk voor de steun die je ons hiermee biedt.

Openingstijden

We hopen je snel te weer te ontmoeten in Wereldwinkel Wizzelwaark! Onze openingstijden zijn:

Woensdag- en donderdagmiddag: 13.00 - 16.30 u. 

Vrijdag en zaterdag de hele dag: 10.00 - 16.30 u.

We wensen iedereen een goede vakantieperiode toe! 

Voor degenen die naar het buitenland trekken: een voorspoedige reis toegewenst!  Voor degenen die in eigen land blijven: hier is het ook echt prachtig!

Wereldwinkel Wizzelwaark  

Grotestraat 32  Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl  
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
T: 06-29443200

 

Facebook TwitterLinkedin
­