vvv het hogeland bedum nieuwsbrief juli 2022
Beste lezer,
VVV Het Hogeland - Bedum is alweer enige tijd open tijdens de openingsuren. Het is opvallend dat we regelmatig gebeld worden door een toerist die Groningen wil bezoeken. De mooiste vonden wij in de afgelopen weken het telefoontje uit Brabant. "Wanneer kan ik het beste langs komen om de Walfriduskerk te bezoeken en de toren te beklimmen? Op Zaterdag! Ok, dan kom ik ook bij jullie langs want ik wil een stapel folders meenemen om daaruit een route samen te stellen. Prima u belt ons maar even dan komen we eraan! De Brabander kwam op een zaterdag langs, was helemaal verguldt dat hij de Walfridustoren heeft beklommen en ervaren hoe SCHEEF. Een grote stapel folders in dubbele aflevering verzameld en meegenomen. Nog een paar producten gekocht en weer terug naar Brabant. "Daar ga ik op mijn gemak alles in een map in volgorde opbergen en kom weer."
Even heen en weer voor bezoek en info. Geweldig toch!

 Tijdens opening zijn onze VVV vrijwilligers zijn actief om de bezoekers te informeren, en telefoontjes te beantwoorden. Graag werken de VVV vrijwilligers mee aan de verschillende activiteiten en noteren de deelnemers. In onze VVV winkel kan men terecht voor : VVV Cadeaukaart - VVV Dinercheque - VVV Weekend weg Card - Bioscoopbonnen - Podiumkaarten. En voor wandel- en fietskaarten, en mooie ansichtkaarten. Bezoekers komen ook regelmatig streekproducten kopen.
afbeelding van de nieuwe ansichtkaarten. Plus tekst : Samen met Noordproof Producties zijn er er weer nieuwe ansichtkaarten uitgegeven met afbeeldingen van mooie plekjes in Bedum.

Gelukkig weet men ons wel te vinden!
Zowel via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) als via de telefoon (050 3015111 of  0625002120).
 
Wij zijn geopend op de volgende tijden:
Woensdag tot en met vrijdag: van 14.00 - 16.30 uur

Tijdens opening zijn onze VVV vrijwilligers actief om de bezoekers te informeren en telefoontjes te beantwoorden. Graag werken de VVV vrijwilligers mee aan de verschillende activiteiten en noteren de deelnemers.Bezoekers kunnen in onze VVV winkel terecht voor:
VVV Cadeaukaart -  VVV Dinercheque - VVV Weekend weg Card - Bioscoopbonnen - Podiumkaarten en meer!
En natuurlijk voor wandel- en fietskaarten en mooie ansichtkaarten.
Bezoekers komen ook regelmatig streekproducten kopen. Kijk maar in de etalage! 

Geef VVV Het Hogeland Bedum de ruimte in 2022.
Samen met ondernemers.


VVV is een ijzersterk merk met 100% naamsbekendheid.
Die gaan we in 2022 ruimschoots inzetten!

Zoals de start van Happen en Trappen lekker lokaal
streekproducten in en rond Bedum!

Samen met 20 ondernemers hebben we een streekproducten route samengesteld waarbij je je boodschappentas kan vullen met lokale en ambachtelijke producten, zelfgemaakt of van het land! Er zijn reeds enkele OPEN DAGEN geweest en elk kwartaal is er aandacht voor deze OPEN DAG!

Volg de berichten hierover of de website www.toerismebedum.nl/lekker-lokaal.
 

Tussen de OPEN DAGEN kun je de route volgen om je boodschappen rechtstreeks van het land te doen. Groente - melkproducten - eieren - aardappelen - boerderij ijs - vlees - wijnen - molenaarsmeel voor poffert en cake en nog veel meer!

Elke keer lichten we een deelnemer uit:
Want de pareltjes zijn soms zo verborgen dat de toerist een ware schatgraver moet zijn! Wij helpen een handje!
 

Even boven Groningen in een hoek van de oude Wolddijk vieren de Westerdijkshorners dit jaar de 150e verjaardag van hun gracieuze torentje. Dat torentje werd gebouwd naar een ontwerp van J. Maris, de beroemde huisarchitect van de industrieel Scholtens.

Ter ere van de jarige toren zijn er 3 fietsroutes verschenen die vanaf het torentje van Westerdijkshorn in noordelijke, oostelijke en westelijke richting leiden. Fons van Wanroij bedacht ze en schreef de tekst. NoordPRoof Producties verzorgde de vormgeving, de routekaarten en de foto’s. Behalve de routebeschrijving wordt er ook achtergrondinformatie gegeven over de geschiedenis en de bezienswaardigheden onderweg.

De routes zijn o.a. te koop bij de VVV Het Hogeland-Bedum
voor 7,50 euro per set van 3 routes.

 


Met de dagkaart naar Borkum: gezellig genieten
Een boottocht is puur genieten

Zomer, Borkum, zonneschijn! Gebruik de vakantie om met alle zintuigen te genieten van het eiland! Wij geven, passend bij de vakantiemaand juli, tips voor sportieve activiteiten tijdens uw vakantie en bieden ideeën voor een dagtocht naar Borkum.

Tot snel aan bood! Met de neus in de wind leunt u heerlijk achterover op het grote zonnedek aan boord van de veerboot. Geniet van de gezonde zeelucht en het ruisen van de golven. Een dag die zo begint, kan alleen maar ontspanning brengen!

MS “Münsterland’ is het tweede schip van de Borkumvloot dat is omgebouwd naar een moderne LNG-veerboot. De rederij zet in op duurzaamheid en een meer milieuvriendelijker scheepsdesign en ontving daarom een subsidie van “Bundesministerium für Digitales und Verkehr”. Het schip, dat tussen Eemshaven en Borkum vaart, wordt gebunkerd met gas uit Zeebrugge, België. Naast de innovatieve techniek aan boord profiteren de passagiers van moderne salons, omdat ook de binnenruimtes geheel zijn vernieuwd.
 
Agentschap Borkumlijn
Tickets voor de boot vanuit
de Eemshaven kunt u kopen bij de VVV Het Hogeland Bedum. Zo staat u niet in
de rij voor de kassa en kunt
u zo de boot op!
 
Wil je als vrijwilliger meewerken?
En past het u op woensdag, donderdag of vrijdag?
Dan zoeken wij U!

Informeer bij Nelly Wieringa, VVV Bedum: 050-301511

 

VVV Het Hogeland - Bedum -  Nieuwsbrieven Archief

Facebook TwitterLinkedin
­