Zorgboerderij De Golden Raand is binnen de regio Bedum een bekend gezicht in het dagelijkse straatbeeld. Naast het veebedrijf bestieren zij onder andere het hertenkamp, koffie/theeschenkerij De Koffieleut en fietsenwerkplaats Leutje Fiets in de Grotestraat.

Samenwerking De Golden Raand en Jumbo supermarkt

De zorgboerderij participeert daarnaast ook bij een aantal organisaties en bedrijven. Sinds vorige week doen zij dit ook bij de supermarkt Jumbo. De zorgboerderij merkt dat hun cliënten, door dit meewerken midden in de maatschappij, zich verder ontwikkelen  in hun sociale en praktische vaardigheden.

Met aansturing van een eigen begeleider werken de deelnemers gericht aan hun werknemersvaardigheden. Er is de mogelijkheid om certificaten te behalen en zo mogelijk door te groeien naar betaald werk. Met het projectplan ‘Werkend leren in de praktijk’ denkt de Golden Raand zo in te spelen op een actuele behoefte die er momenteel speelt binnen de zorg. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt de Jumbo deze visie met het beschikbaar stellen van hun faciliteiten.

De beide partijen denken dat er via deze werkwijze voor veel medewerkers binnen de zorg mooie kansen liggen met perspectief voor de toekomst. De eerste deelnemers zijn in elk geval al enthousiast.

Facebook TwitterLinkedin
­