Nieuwsbrief VVV Het Hogeland - Bedum April 2021

Nieuwsbrief VVV Het Hogeland - Bedum April 2021.  Ondanks, dat er enig licht aan de donkere  corona -tunnel leek te zijn, is het helaas nog niet mogelijk geweest dat onze VVV winkel aan de Kapelstraat in Bedum in 2021 geopend is geweest. Al maandenlang wordt het nieuws bepaalt door corona en de maatregelen die daarop volgen. We  zijn helaas nog steeds gesloten. Het is wat het is.

Nieuwsbrief VVV Bedum - April 2021

 

 

 
 

       
Beste lezer,
Ondanks, dat er enig licht aan de donkere  corona -tunnel leek te zijn, is het helaas nog niet mogelijk geweest dat onze VVV winkel aan de Kapelstraat in Bedum in 2021 geopend is geweest. Al maandenlang wordt het nieuws bepaalt door corona en de maatregelen die daarop volgen. We  zijn helaas nog steeds gesloten. Het is wat het is.

Gelukkig weet men ons wel te vinden!
Zowel via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) als via de telefoon (050 3015111 of  0625002120).

In de afgelopen weken kregen we heel veel vragen, dus gelukkig weet men de weg nog steeds te vinden naar ons VVV kantoor. Hierbij enkele voorbeelden;
 
Zodra het mag, zijn wij weer geopend op de volgende tijden:
Woensdag tot en met vrijdag: van 14.00 - 16.30 uur

Tijdens opening zijn onze VVV vrijwilligers actief om de bezoekers te informeren en telefoontjes te beantwoorden. Graag werken de VVV vrijwilligers mee aan de verschillende activiteiten en noteren de deelnemers.Bezoekers kunnen in onze VVV winkel terecht voor:
VVV Cadeaukaart -  VVV Dinercheque - VVV Weekend weg Card - Bioscoopbonnen - Podiumkaarten en meer!
En natuurlijk voor wandel- en fietskaarten en mooie ansichtkaarten.
Bezoekers komen ook regelmatig streekproducten kopen. Kijk maar in de etalage! 
"Virtuele" Wandeling langs STOLPERSTEINE  in  Bedum
Vele evenementen, vinden net als in 2020, niet plaats vanwege de coronacrisis. Daaronder vallen ook de herdenkingen de komende tijd. Maar wij mogen zeker niet vergeten wat er in de oorlogsjaren 1940 - 1945 is gebeurd. We denken dan met name  aan de gevolgen van de april/mei staking van 1943 en razzia 25 april 1944 rondom Bedum.

Een werkgroep vanuit Het Herdenkingscomité en de Historische vereniging gemeente Bedum hebben veel onderzoek verricht. En in samenwerking  met de VVV Het Hogeland-Bedum is er een Wandel- en Fietsroute langs de Stolpersteine in voormalige gemeente BEDUM.  VVV Het Hogeland-Bedum had het voornemen om op zaterdag 24 april een wandeling onder leiding van een gids langs een groot aantal Stolpersteine te houden, maar ook dit jaar kan deze niet plaatsvinden.

 
Nu gaan we,  met instemming van Historische Vereniging gemeente Bedum, dorpsbelangenvereniging APB Bedum, een "virtuele" wandeling maken langs alle Stolpersteine.  Vanaf zaterdag 10 april zal er elke dag op  http://www.bedumer.nl ,  de internetkrant van Bedum, en op http://www.bedumer.nl  een Stolpersteine uit het boekje worden geplaatst.  Zodat we straks langs alle Stolpersteine zijn "gewandeld".  OPDAT WE NIET VERGETEN! 76 JAAR VRIJHEID .
 
Bij de VVV is een boekje te verkrijgen met de route: Een Wandel - en Fietsrouteboekje langs de Stolpersteine in de voormalige gemeente Bedum.
Stolpersteine zijn: Kleine monumenten, bij de woningen van de slachtoffers. Deze monumenten moeten de herinnering levend houden aan de slachtoffers van het naziregime.

Het boekje is nog te koop bij de VVV Het Hogeland - Bedum. Bestellen via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nog steeds is het onduidelijk of de Walfridusvoettocht dit jaar opnieuw georganiseerd kan worden. We blijven optimistisch en zijn begonnen met de voorbereidingen. Daarbij wordt rekening gehouden met de coronaregels. De inschrijving voor deze prachtige wandeltochten start vanaf  1 mei a.s.
Van de Gemeente Het Hogeland hebben we onlangs deze brief ontvangen:
Stichting VVV Het Hogeland Bedum gaat in 2021 door als VVV.
Momenteel is een werkgroep met een aantal ondernemers druk bezig om een werkplan op te zetten. VVV is een ijzersterk merk met 100% naamsbekendheid. Die gaan we in 2021 ruimschoots inzetten!

Met de pareltjes van het Hogeland, die vaak zo verborgen zijn, zodat de toerist  in onze gemeente zich ontpopt als een ware schatgraver.

We willen nog meer aandacht voor de geweldige wandel- en fietsroutes die we hebben. Daar betrekken we verschillende ondernemers bij, die hun streekproducten aanbieden. En meer aandacht voor de scheefste toren van Europa, de Walfridustoren. 

Ook hebben we prachtige ansichtkaarten met daarop de mooiste bezienswaardigheden uit onze gemeente. De ansichtkaarten worden voortdurend vernieuwd en aangevuld.
En we willen graag meer aandacht voor het Boterdiep, waar vroeger het vervoer naar Groningen werd geregeld met de TREKSCHUIT. En we vergeten ook de vissers niet, in samenwerking met de hengelclub Onderdendam. Binnenkort verschijnen er mooie vissteigers langs het Boterdiep vanaf Bedum naar Onderdendam!
Wil je als vrijwilliger meewerken?
En past u dat op de Woensdagmorgen?!  
Dan zoeken wij U!

Informeer bij Nelly Wieringa, VVV Bedum: 050-301511

Deze nieuwsbrief is gerealiseerd door Noordproof Producties

Heeft u een vraag of wilt u reageren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © VVV Bedum
Alle rechten voorbehouden


                      

Facebook TwitterLinkedin
­