vvv nieuwsbrief oktober 2023

Beste lezer,

Graag brengen wij in deze nieuwsbrief de herfstwandeling onder uw aandacht! 
De benen strekken en genieten van de omgeving en o.a. een heerlijk soepje! 
De vrijwilligers van de VVV Het Hogeland Bedum organiseren regelmatig een activiteit. Houdt de nieuwsbrief en Facebook-pagina in de gaten voor meer informatie.

Tijdens openingstijden zijn onze VVV vrijwilligers actief om de bezoekers te informeren en telefoontjes te beantwoorden. Ook werken de VVV vrijwilligers enthousiast mee aan de verschillende activiteiten. In onze VVV winkel kan men terecht voor: VVV Cadeaukaarten - VVV Dinercheques - VVV Weekend weg Cards - Bioscoopbonnen - Podiumkaarten. En natuurlijk voor wandel- en fietskaarten en mooie ansichtkaarten. Bezoekers komen ook regelmatig prachtige streekproducten kopen. Wij maken ook graag een cadeaumandje voor u! 
Kijk maar eens in de etalage!

Gelukkig weet men ons wel te vinden!
Zowel via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) als
via de telefoon (050-3015111 of 06-25002120).
Wij zijn geopend op de volgende tijden:
Woensdag tot en met vrijdag: van 14.00 - 16.30 uur
  
Deze zomer streek Circus Vakland neer op het Hogeland, waaronder in Bedum van 28 september tot 1 oktober! Hoofdattractie is de spetterende en ontroerende muzikale rariteiten- en circusshow Karnivoale! Deze attractie werd verschillende keren opgevoerd. In enkele dagen totaal uitverkocht. De aanwezigen hebben genoten!
 
Tijdens de vier dagen waren er meer activiteiten, waaronder een dorpswandeling. Door de organisatie was de VVV Het Hogeland Bedum gevraagd om dit onderdeel te organiseren. Zaterdagmiddag 30 september om 14.00 uur waren er zo’n 30 deelnemers aanwezig om te wandelen onder leiding van gids Henk van der Velde, voorzitter VVV Het Hogeland Bedum. De deelnemers hebben genoten van een uur wandelen in het centrum van Bedum. “Mooi al die verhalen en persoonlijke verhalen..”
  

Deelnemers Marcel Wichgers en Marieke Berghuis schreven het volgende naar de organisatie:
 
“Hartelijk dank voor de geslaagde rondleiding door Oud-Bedum afgelopen zaterdag. Erg leuk en mooi om de persoonlijke verhalen van Henk van der Velde te horen en
ook van andere Bedumers en niet-Bedumers die meeliepen.
Ook heel leuk dat er tussentijds tijd was om even "de Schaive toren"" te beklimmen.

Tijdens de rondwandeling kwam  het initiatief voor het opleiden van dorpsgidsen ter sprake. Na de leuke dorpsfilm (waarbij ook vooral de reacties leuk waren te horen, dat is die en die etc) werden kaartjes uitgedeeld. Zoals Ondersteuning van het initiatief om meer dorpsgidsen op te leiden en vaker van dit soort wandelingen mogelijk te maken.
 
Hartelijke groet en nogmaals bedankt voor de leuke middag,
Marcel Wichgers en Marieke Berghuis

Van de wandeling heeft onze dorpsfilmer een YouTube filmpje gemaakt.
(te zien vanaf minuut 25:10)
DORPSGIDS WORDEN IN BEDUM?!

Tijdens de wandeling bleek dat er nog meer interesse is voor onze mooie omgeving. En ook vooral de geschiedenis van ons dorp. Er waren bijvoorbeeld 2 nieuwe inwoners van Bedum ( ze wonen hier nu 3 jaar ) en zeer geïnteresseerd. Ook Marcel en Marieke ondersteunen van harte het initiatief om een gilde van dorpsgidsen te vormen. 

Wil je mee doen? Meld je aan bij de VVV Het Hogeland Bedum Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lekker Lokaal route rond BEDUM.
 
Het gebied rond Bedum e.o. heeft u veel lokale producten te bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van biologische groenten of vleespakketten, melkproducten van de boerderij,  zelfgemaakte boerderij-ijs, eigen samengestelde pannenkoekenmeel van de Molen, bloemenpakketen nog veel meer!
Op onze uitnodiging hebben zich prachtige bedrijven en ook horeca - ondernemers zich ingeschreven om deel te nemen aan LEKKER LOKAAL rond Bedum mee te doen!
 
Stad en Ommeland, daar gaan we ons ook op richten. Inwoners van Groningen activeren om de route langs te gaan en de bedrijven te bezoeken.
 
Nu al wandelen en fietsen velen uit de Stad en genieten van ons mooie landschap. En straks streekproducten lokaal kopen!

De herfst is inmiddels weer in volle gangSommige mensen kunnen in deze tijd van het jaar moeilijk de motivatie opbrengen om naar buiten te gaan. Toch is dit juist hét seizoen om je wandelschoenen aan te trekken. Een herfstwandeling heeft ook nog allerlei voordelen voor je gezondheid.

In de herfst gaat de temperatuur omlaag en wordt het weer een stuk wisselvalliger. Daarom brengen we in deze maanden ook meer tijd binnenshuis door, waardoor we dagelijks minder stappen zetten. Door regelmatig je wandelschoenen weer aan te trekken, zorg je ervoor dat je ook in dit seizoen in beweging blijft. Onderzoek heeft uitgewezen dat meer stappen per dag zetten een positief effect op je gezondheid heeft.

De vrijwilligers van de VVV Het Hogeland Bedum hebben opnieuw een prachtige wandeling uitgezet van 10 km. En weer genieten van onze mooie omgeving! Door een samenwerking met camping de Rode Kapschuur (www.derodekapschuur.nl) in Ellerhuizen is er een stop waar we gaan genieten van een heerlijke lunch met een kop soep en stokbrood, op deze prachtige locatie. 

Op Zaterdag 21 oktober zal de tocht worden gelopen. Deze VVV Het Hogeland Bedum  HERFST–WANDELING start vanaf de VVV locatie, Kapelstraat 3 Bedum. Starten kan vanaf 10.00 uur. 
Elke wandelaar ontvangt aan de start een flesje water geschonken door onze sponsor PLUS SUPERMARKT. En als herinnering een VVV Het Hogeland Bedum-vaantje.
 
In verband met de voorbereiding kunnen deelnemers zich inschrijven tot donderdag 19 oktober. Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vol is vol! Daarna is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. Deelname kosten inclusief lunch de RODE KAPSCHUUR is slechts € 8,50 en voor VVV donateurs € 8,00.
 
Wandel mee en geniet van HET GRONINGER LANDSCHAP
en de RODE KAPSCHUUR
Wil je als vrijwilliger meewerken?
En past het u op woensdag, donderdag of vrijdag?
Dan zoeken wij U!

Informeer bij Nelly Wieringa, VVV Bedum: 050-301511
 

https://toerismebedum.nl/

Facebook TwitterLinkedin
­