Nationaal Programma Groningen bestaat 5 jaar!

Het Nationaal Programma Groningen (NPG) bestaat alweer 5 jaar. Nationaal Programma Groningen werkt aan een goede toekomst voor elke Groninger, jong en oud.

Over het NPG

Dit samenwerkingsverband van gemeenten, provincie en Rijk brengt mensen en ideeën samen en bundelt de krachten van inwoners, organisaties, bedrijven en overheden. Samen voeren ze plannen uit die Groningen écht vooruithelpen. "Wij zijn trots op alle waardevolle initiatieven en samenwerkingen die de afgelopen vijf jaar zijn ontstaan. Initiatieven waar we samen met Groningers, jong en oud, aan werken", aldus Nienke Baars directeur Nationaal Programma Groningen.

Er is door inwoners, bedrijven, organisaties en overheden in Groningen ontzettend veel in gang gezet. Van biodiversiteit, economie, landschap, cultuur, armoede tot gezondheid, onderwijs en kinderen. De eerste resultaten van projecten zijn zichtbaar, andere projecten duren een generatie lang. Toukomst staat in de spotlights als uniek voorbeeld van burgerparticipatie in Nederland. Op naar de volgende 5 jaar van het 10-jarig programma. Ondertussen werken ze ook aan iets nieuws. Aan Nij begun. Wat dat gaat betekenen wordt vervolgd, ook dat doen we in Groningen samen!

Jubileumacties, feiten en cijfers, interviews

Nationaal Programma Groningen heeft een speciale webpagina gemaakt die in het teken staat van 5 jaar Nationaal Programma Groningen. Op deze pagina staan jubileumacties, interviews, feiten en cijfers.

 

Facebook TwitterLinkedin
­