Steernvanger brengt nieuwe single uit met de titel Vrij

Vrij, de nieuwste single van de band Steernvanger kwam vrijdag 5 april uit. Een song over het gevoel van vrijheid. Wij passeren zonder problemen de onzichtbare grenzen in ons land, maar wat betekent vrijheid voor jou? 'Goan we muren opgooien of goan we t soamen rooien?'

Steernvanger bevindt zich midden in het opnameproces van hun tweede album. Hun eerste album Steernvanger was in 2023 genomineerd voor de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs. De band gaat voor een succesvolle opvolger. Hiervoor zijn ze uitgeweken naar de Giesound Studio in Zwolle. De studio waar menig Nederlandse topact heeft opgenomen, namen als de 3J’s, Bökkers, Bertolf, Miss Montreal en Van Dik Hout.

Vorig jaar zomer kwam de Steernvanger’s feelgoodsingle Het mooiste wat ik ooit zag uit. Een succesvolle single welke drie maanden in de hitlijst van RTV Noord, de Noord 9, stond. Dat Steernvanger het goed doet bewijst ook hun notities in de Grunneger 1000. Met 11 nummers zijn ze de Groningse band met de meeste noteringen. De eerste reacties op het nummer Vrij zijn zeer enthousiast. Het nummer werd bij de release op RTV Noord benoemd tot 'Gronings Goud'. Hij wordt deze week elke dag gedraaid en krijgt extra aandacht.
Bij het nummer is ook een clip gemaakt waarin het schitterende landschap hier in het noorden een grote rol krijgt. De clip is te zien op Youtube.

Website: www.steernvanger.nl

Facebook TwitterLinkedin
­