Arnold Jonker nieuwe dirigent Shantykoor Lopster Störmvogels

Shantykoor "Lopster Störmvogels" heeft een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Arnold Jonker(1959) uit Groningen.

Zijn voorgeslacht komt uit Roodeschool, dus hij is van oorsprong een Hogelandster, hij spreekt en verstaat goed Grunnigs en hij heeft ook nog verstand van muziek. Wat wil je nog meer.

Eigenlijk komt hij uit een totaal andere hoek, muzikaal gezien. Hij is geschoold in de klassieke muziek. Als jongen kreeg hij orgelles en bespeelde hij het kerkorgel in Zuidhorn en Groningen; later heeft hij piano en klassieke zang gestudeerd. Zijn opera achtergrond is ook wel te horen als hij iets voorzingt.
Hij heeft ook talen gestudeerd (Italiaans en Frans) en is na een korte tijd in het bedrijfsleven (Philips International) en een korte carrière in het onderwijs toch verder gegaan met de muziekstudie en heeft van muziek, zijn hobby van jongs af aan, zijn beroep gemaakt.

Eigenlijk wilde hij na het lange coronareces van lieverlee stoppen met koren maar schoorvoetend zijn alle koren die Arnold Jonker dirigeert, weer begonnen.
Het bestuur van de Lopster Störmvogels moest wel alle zeilen bijzetten om hem ertoe te bewegen ja te zeggen maar uiteindelijk ging de dirigent overstag en is bereid om het stokje van Wim de Bos over te nemen.

Zijn instelling en aanpak als dirigent verwoordde hij als volgt:
“'t gait derom dat je n mooie aovend met mekoar hebben! aldus de kersverse dirigent Arnold Jonker En als koor past ons dat we aldus voorzitter Willem Rus Verder is het koor dringend op zoek naar nieuwe leden. Zowel heren als dames zijn van harte welkom.

Elke donderdagavond van 19:30 ur tot 21:30 uur wordt er gerepeteerd in Ons Dorpshuis te Loppersum aan de Wirdumerweg 21. De eerste maand repeteren is geheel GRATIS Belangstelling?
Neem dan contact op met de secretaris via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: https://lopsterstormvogels.nl/

Facebook TwitterLinkedin
­