Skatebaan Bedum vanaf morgen officieel open voor gebruik

De nieuw aangelegde skatebaan op de voormalige locatie van de Togtemaarschool aan De Vlijt in Bedum is gekeurd en mag nu officieel gebruikt worden.

Wethouder Kristel Rutgers verricht de opening van de skatebaan op 18 november door de hekken rondom het terrein te openen: “Hier zijn we voor gegaan; om iets moois voor Bedum te doen door het gebied aantrekkelijker in te richten. Het parkachtige gebied met skatebaan is destijds al toegezegd door (toen nog) de raad van de gemeente Bedum. Er waren drie belangrijke voorwaarden voor instemming met het plan: het parkeerprobleem rondom de Togtemaarschool oplossen, de watergang die er ligt verbreden en het weer aanleggen van een skatebaan. Ik ben er trots op dat we in nauw overleg met gebruikers, omwonenden en inwoners tot zo’n mooi plan zijn gekomen. Bedum heeft nu een aantrekkelijkere skatebaan dan voorheen. Deze baan is echt top! Ik hoop en verwacht dat de jeugd hier veel plezier aan gaat beleven.”

De afgelopen weken is er nog hard gewerkt aan de skatebaan. Het parkje er omheen wacht nog op de afwerking. De baan is gekeurd en kan nu naar hartenlust gebruikt worden. Skaters en steppers worden uitgenodigd om gemeente Het Hogeland te taggen in berichten als zij foto’s of filmpjes op bijvoorbeeld Instagram delen van hun kunsten op de skatebaan.

Verlichting met handdrukker

Ook in het donker kunnen liefhebbers op de baan skaten of steppen. Naast de openbare verlichting staan er lichtmasten rond de skatebaan. De verlichting gaat tegelijk met de openbare verlichting in dimstand aan. Door op een knop te drukken kan de verlichting feller aangezet worden. Het licht dooft na een bepaalde tijd langzaam uit. Zo krijgen mensen de gelegenheid de baan veilig te verlaten. Door nog een keer op de knop te drukken, blijft de verlichting aan. Na 20.00 uur werkt de knop voor het feller verlichten niet meer en gaan de vijf grote lichtmasten helemaal uit.

Feestelijke opening in voorjaar 2022

Vanwege de oplopende coronabesmettingen heeft gemeente Het Hogeland ervoor gekozen om de feestelijke opening van de skatebaan te verplaatsen naar het voorjaar van 2022, waarschijnlijk in maart. Meer informatie daarover volgt zodra dit bekend is.

Facebook TwitterLinkedin
­