lichtweek bedum 2022 derde prijs Sperwer

Bedum kijkt terug op een prachtige Lichtweek met als thema Films en Hollywood. Er deden totaal ruim 60 straten mee en de deelnemers hebben dit jaar enorm uitgepakt. Voor de jury dan ook een uitdaging om in korte tijd zoveel straten te beoordelen.

De nominaties zijn halverwege de week bekend gemaakt en de genomineerden verzamelden zich afgelopen zaterdag, geheel in stijl bij de Oscar uitreiking bij Grand Café Koning, waarbij burgemeester Bolding – ook geheel in stijl- het dorp en de deelnemers prees om hun inzet en samenwerking om dit te realiseren. De lichtweek verbindt de inwoners met elkaar waardoor er duurzame relaties ontstaan en er zelfs buurtverenigingen opgericht worden, zo gaf de burgemeester aan. Daarna gaf juryvoorzitter Klaes Hoekstra, ook geheel in stijl, toelichting over het juryrapport en presenteerde de uitslag.

Van de individuele woningen is de derde prijs uitgereikt aan De Eiken 7, die ondanks de opgebroken weg toch een prachtig tafereel wist te maken. De tweede prijs ging naar Stationsweg waarbij ‘The Cronicles of Narnia’ uitgebeeld werd en de eerste prijs was voor King Kong, waarbij er tussen het Boterdiep OZ en de Herestreek zelfs een loopbrug gemaakt was.  

De Aanmoedingsprijs is uitgereikt aan de familie Hoekzema van de Schoolstraat. Zij hadden de tuin tot een Dino landschap omgetoverd, waarbij de kinderen zelfs op een schattige dino konden zitten.

Daarna gingen juryvoorzitter Hoekstra en burgemeester Bolding over tot de uitreiking van de Oscars aan de genomineerde straten. De derde prijs is uitgereikt aan de Sperwer met als thema ‘Pirates of the Caribbean’, waarbij de borden zelf gemaakt en geschilderd waren en de deelnemers iedere avond als piraten door de straat liepen.

lichtweek bedum 2022 prijsuitreiking

De tweede prijs werd uitgereikt aan Oosterend, met als thema ‘Alice in Wonderland’. De bezoeker van deze straat werd echt nieuwsgierig gemaakt door creatieve uitgingen waarbij er een maffe hoedenmaker rondliep om je door de straat te begeleiden

lichtweek bedum 2022 burgemeester Bolding en Ma Flodder

 De winnaar van de straatprijs van 2022 is toegekend aan de ‘Flodders’ van ‘Wilheminadael’! De inwoners figureerden in hun eigen film, waarbij de taferelen perfect uitgebeeld waren. Iedere avond stond onder andere ma Flodder je in de straat op te wachten en er waren diverse personages uitgebeeld waaronder opa. Het gezelschap arriveerde bij de prijsuitreiking in stijl met de plaatselijke SRV wagen.

Bestuur Stichting Lichtweek Bedum

Facebook TwitterLinkedin
­