Orgel Plusconcert in de Sebastianuskerk Noordwolde Gn op zaterdag 28 mei 

Eeuwe Zijlstra (orgel) en Jan Vermaning (trompet) geven op zaterdag 28 mei een concert in de Hervormde Sebastianuskerk-met-de-ui in Noordwolde (Gn).

Jan Vermaning en Eeuwe Zijlstra hebben een gevarieerd programma opgesteld dat de eeuwen door gaat van de 16e eeuw tot aan de 20e eeuw. Hierbij spelen het orgel en de trompet een afwisselende rol. Er is muziek van Bach, Händel, Krebs en Vierne maar ook van minder bekende componisten zoals Pierné. Het belooft een mooie avond te worden met twee uitstekende musici!    

Het concert begint om 20.00 uur. Toegang 10 euro inclusief een drankje na afloop.

Eeuwe Zijlstra heeft de opleidingen docerend musicus orgel (bachelor), uitvoerend musicus orgel (master) en kerkmuziek en koordirectie voltooid aan de conservatoria van Groningen, Alkmaar en Leeuwarden. Daarnaast volgde hij vele masterclasses. Eeuwe is organist in onder meer de Grote Kerk in Harlingen (Hinszorgel) en in de Doopsgezinde kerk in Groningen (Marcussenorgel). Ook is hij als organist werkzaam voor het Groninger Studenten Pastoraat in de Martinikerk en is hij de vaste bespeler van het enige concertorgel in Noord-Nederland: het orgel in de grote zaal van het cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen.

Jan Vermaning studeerde trompet aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen (thans Prins Claus Conservatorium), en daarnaast ook orkestdirectie. Hij is verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Met violiste Anita Jongerman (concertmeester) heeft hij in 2007 het Naska (NAtionaal Symfonisch KAmerorkest) opgericht, waar hij sinds de oprichting chef-dirigent van is. Ook is hij initiator, artistiek leider en dirigent van het Frysk Blazers Ensemble en het Chamber Music Consort. Sinds 1996 organiseert hij onder de naam ‘Op-Maat’ Cultuurpromotie en Impresariaat zeer uiteenlopende activiteiten op cultureel gebied.

paul en an moerman stichting

 

Facebook TwitterLinkedin
­