Noordwolde zaterdag 10 september 11-17 uur Sebastianuskerk

Open Kerk Open Toren en Orgelinloopconcerten.

Zaterdag 10 september vanaf 11.00 uur is de kerk open en is het fraaie interieur te bezichtigen, zoals de hoge herenbank op zuilen gebouwd, de met houtsnijwerk rijk versierde preekstoel en koorhekken en de gerestaureerde gebrandschilderde ramen.

De markante toren kan tot in de karakteristieke ui worden beklommen onder deskundige begeleiding van historicus Mark Reysoo. Het verhaal gaat dat deze siepel in de Tweede Wereldoorlog onderdak bood aan 14 onderduikers.

Bezichtiging van de unieke grisaille beschildering op de houten wand achter het orgel is eveneens mogelijk. De schildering is een absoluut topstuk, gebaseerd op prenten van Hans Vredeman de Vries met de voor hem zo kenmerkende perspectivische interieurweergave. De obelisken en balustraden op de in 1639 verhoogde toren zijn mogelijk ook door hem geïnspireerd.

's Middags zijn er op de hele uren korte orgelinloopconcerten op het monumentale orgel door Rudi Diekstra 13.00 uur & 14.00 uur, Kees Smith 15.00 uur en Margriet Bussemaker-Middel 16.00 uur.

open munumentendag orgelinloop concert kerk noordwolde

Facebook TwitterLinkedin
­