Het is al een tijd geleden dat Wereldwinkel Wizzelwaark een artikel heeft geplaatst. De afgelopen periode zijn wij onder meer druk bezig geweest met het voorbereiden van de komst van Zilversmid Dambar uit Kathmandu (Nepal). Hierover vertellen wij u graag meer in onderstaand artikel.

Zilversmid Dambar uit Kathmandu Nepal - wereldwinkel wizzelwaark bedumZilversmid Dambar uit Kathmandu komt op 11 mei naar Bedum.

Dambar werkt als zilversmid in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Meer dan 20 jaar geleden is hij, met steun vanuit Nederland, opgeleid tot zilversmid en beheert hij al vele jaren met succes een eigen werkplaats. Hij leidt jongens en mannen afkomstig uit de laagste kaste op in deze zilverfabriek tot zilversmid zodat zij zichzelf en hun familie financieel kunnen onderhouden.
De werkomstandigheden in dit fabriekje zijn prima, de mannen kunnen werken in hun eigen tijd en op hun eigen manier en hij betaalt een eerlijk loon! Er wordt gelachen en gepraat en er hangt een fijne sfeer. Alle jongens hebben eigen specialiteiten, zo is de een heel goed in gedetailleerd en fijn werk en de ander beter in perfecte ronde ringen en armbanden. Zo is iedereen trots op het werk dat ze leveren!

Om zijn werknemers (waaronder ook familieleden) aan het werk te kunnen houden bezoekt hij ons land jaarlijks, organiseert dan workshops en verkoopt zijn prachtige sieraden. Hij vindt het leuk om de traditionele Nepalese patronen en designs over te brengen in moderne sieraden, maar ook houdt hij van nieuwe uitdagingen.

Met het kopen van deze zilveren sieraden steunt u dus een goed fairtrade project!
Op zondag 14 mei is het Moederdag, op donderdag 11 mei a.s. bezoekt Dambar de Wereldwinkel Bedum, van ’s morgens 11.00 uur tot ’s middags 16.00 uur en verkoopt hij de zelfgemaakte sieraden.
Verras u zelf, een vriend of familielid door een mooi sieraad van Dambar te kopen en help op die manier mee om zijn bedrijf te laten voortbestaan en de lonen van zijn werknemers te garanderen.

Wij nodigen u graag uit om op 11 mei een bezoek aan onze winkel te brengen. U kunt dan kennis maken met deze bijzondere man en zijn unieke handgemaakte sieraden.

Vriendenkaart

Door vriend te worden van de Wereldwinkel, steunt u de winkel en helpt u eerlijke wereldhandel te bevorderen. U ontvangt dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,-- per kalenderjaar. Wij zijn zeer erkentelijk voor de steun die u hiermee biedt!

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32, te 9781 HC Bedum
Tel: 0629443200

www.wereldwinkelbedum.nl
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden:

Dinsdag/woensdag/donderdag van 13.00 – 16.30 uur.
Vrijdag en zaterdag van 10.00 – 16.30 uur.

Facebook TwitterLinkedin
­