Zaterdag 30 september is er weer een Happen en Trappen Open Dag in en rond Bedum. Kom kijken en proeven! Vul je boodschappentas met lokale producten, ambachtelijk gemaakt of vers van het land. Deze dag wordt georganiseerd door VVV Het Hogeland Bedum.

Steeds meer mensen willen lokaal kopen of willen weten waar hun voedsel vandaan komt.
Het gebied in en rond Bedum heeft een enorm aanbod van (h)eerlijke streekproducten. Dus hoef je je voedsel en anderen mooie producten helemaal niet van ver te halen.
Het aanbod is divers en varieert van onbespoten of biologische groenten en fruit, bloemen, vlees, melkproducten, ijs, meel- en bakproducten, eieren, cultuur(educatie), themaroutes, wijn, rustpunten, ambachtelijk gemaakte verzorgingsproducten en nog veel meer!
Het gebied omvat op dit moment de regio Bedum, de Wolddijk, Noorderhoogebrug, Ellerhuizen, Noordwolde, Zuidwolde, Sauwerd, Onderdendam en Westerdijkshorn.

Wat de lokale ondernemers belangrijk vinden: alles wat van dichtbij komt hoeft geen lange weg af te leggen naar de consument. Zo dragen we ons steentje bij aan duurzaamheid, het milieu en ondersteunen we de vitaliteit en leefbaarheid van het platteland.
En naast het lokaal halen van je boodschappen kun je ook heerlijk wandelen en fietsen in ons mooie Groninger land, een gezonde combinatie, waar zowel inwoners als toeristen de vruchten van plukken.

Omdat dit aanbod van (h)eerlijke streekproducten nog te weinig bekend is hebben ruim 20 lokale ondernemers zich verenigd om dit samen onder de aandacht brengen.
Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Ondernemersfonds Het Hogeland. en de Bedrijvenvereniging (vm) Gemeente Bedum die de aanvraag heeft ingediend.

happen en trappen lekker lokaal open dag 30 september 2023 vvv Bedum

 

Voor Plattegrond en Deelnemers zie website: toerismebedum.nl/lekker-lokaal

Facebook TwitterLinkedin
­