biblionet groningen biografie Jellema - Feestelijke opening tentoonstelling Het waait er altijd

Twintig jaar na het overlijden van C.O. Jellema (1936-2003) besteden Stichting Behoud Bibliotheek de Marne en Bibliotheek Leens volop aandacht aan deze dichter, die zo lang in Leens gewoond heeft. Naast een tentoonstelling die een inkijkje in het leven en werk van Jellema geeft, zullen er ook lezingen en activiteiten worden gehouden.

Na zoekende en weinig succesvolle beginjaren ontwikkelde Jellema zich, vooral in de periode dat hij met zijn partner Klaas Noordhuis in het monumentale Leenster landhuis “Oosterhouw” woonde, tot een van de belangrijkste en meest geliefde dichters van ons land.

De tentoonstelling toont nieuw, aansprekend beeld- en tekstmateriaal, waaronder gedichten, bijzondere uitgaven en videomateriaal, dat zowel liefhebbers van Jellema’s werk, als degenen die graag met deze bijzondere dichter willen kennismaken, zal interesseren.

De tentoonstelling wordt gehouden naar aanleiding van het recente verschijnen van Gerben Wynia’s biografie van de dichter, “Aan rozen denk ik in de winter” en vindt plaats in het kader van de Nationale Poëzieweek.

Op vrijdag 3 februari a.s., om 19:30 uur, wordt de tentoonstelling feestelijk geopend door burgemeester Henk Jan Bolding. Na de opening houdt Biograaf Gerben Wynia een lezing. Komt kijken en luisteren!

Kijk voor meer info en gratis aanmelden op: www.biblionetgroningen.nl/agenda/Leens

Zie ook:

Lezing over dichter C.O. Jellema (biblionetgroningen.nl)

'Het waait er altijd' (biblionetgroningen.nl)

Facebook TwitterLinkedin
­