kinderboekenweek 2021 durf te worden wat je wil

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil.’ Kinderen worden geïnspireerd door hun idolen of helden, maar ook kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren.

In de bibliotheken op het Hogeland maken we van de Kinderboekenweek een gezellig feest! Van 6 t/m 17 oktober kan je in onze bibliotheken komen genieten van leuke activiteiten die te maken hebben met dromen over later.oals het ‘Mysteriespel’ en het ‘Beroepenspel’. Of ze kunnen op de foto voor een green screen en zo de hoofdrol spelen in hun favoriete boek. Met een eigen mobiele telefoon of tablet kunnen ze direct aan de slag met de games. Er zijn eventueel ook iPad’s van de bibliotheek te gebruiken.

kinderboekenweek 2021 worden wat je wil

In alle bibliotheken is er voor kinderen vanaf groep 3 een spannende beroepen-speurtocht te doen. En iedereen krijgt een doeboekje met puzzels, raadsels, moppen en een talententester. Met de talententester ontdek je welke toekomst er voor jou in het verschiet ligt! Ben jij een Wereldredder of Talenwonder? Een Avonturier, Sportheld of Dingenzoeker? Kom het uitzoeken in de bieb!

De inloopmiddagen zijn gratis. We starten om 14.30 uur en eindigen om 16.30 uur.

Bibliotheek Bedum – woensdag 6 oktober (Green screen)
Bibliotheek Winsum – donderdag 7 oktober (Mysteriespel)
Bibliotheek Uithuizen – woensdag 13 oktober (Green screen)
Bibliotheek Leens – donderdag 14 oktober (Mysteriespel)

Kijk voor meer informatie op: www.biblionetgroningen.nl/agenda

Facebook TwitterLinkedin
­