Haren - Het Groninger Landschap organiseert in de maand AUGUSTUS leuke activiteiten, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden en nog meer leuks!

Het Groninger Landschap Huifkar wilco van der laan

13 augustus: Huifkartocht i.s.m. Zeehondencentrum Pieterburen. In de zomermaanden rijdt de huifkar van Het Groninger Landschap elke zondag- en woensdagmiddag van Zeehondencentrum Pieterburen naar de zeedijk en via de Klutenplas weer terug. Onderweg vertelt een gids over het landschap en de natuur. Je leert over de waker en de slaper, over kweldernatuur, Werelderfgoed Waddenzee en uiteraard over de vele vogels en zeehonden die afhankelijk zijn van dit unieke natuurgebied.

De huifkar vertrekt om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Zeehondencentrum. Rond 16.00 uur zijn we weer terug. Kaartjes kosten € 5,00. Aanmelden en betalen gaat via de website. 

10 augustus: Kwelderexcursie. Een mooie ontdekkingstocht naar de kwelders ten noorden van Pieterburen.

het groninger landschap kwelderexcursie
Het programma begint met een korte film (± 20 min.) over het ontstaan van het landschap langs onze noordkust. Vervolgens gaan we met de fiets naar de Klutenplas, een bijzonder brakwatergebied net achter de dijk, waar een verscheidenheid aan vogels rust en foerageert. Vandaar maken we een wandeling over een van de kwelders. Loop mee met onze gids en bekijk met eigen ogen hoe weer en wind en de werking van de getijden het landschap vormen. Deze excursie is ook heel geschikt voor wat grotere kinderen, die zelfstandig kunnen fietsen.

Start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum Waddenkust aan de Hoofdstraat te Pieterburen. Prijs voor beschermers € 2,50 (ook voor kinderen tot 12 jaar) en niet beschemers € 3,50 (ook voor kinderen tot 12 jaar). Neem wel je eigen fiets mee!

Zie onze website voor meer informatie.

11 augustus: In het voetspoor van de Lekenbroeders van Klooster Yesse. Een fiets- en vaartocht, onder begeleiding van moderne lekenbroeders en zusters van klooster Yesse te Haren, naar o.a. de plek waar een voorwerk (boerderij) en kapelletje van het klooster heeft gestaan te Kropswolde, gecombineerd met een mooie vaartocht over het Zuidlaardermeer. 

Het Groninger Landschap Klooster Yesse - Foto Geert Job Sevink
Foto Geert Job Sevink

Deelnemers worden verzocht zelf een boterham mee te nemen voor onderweg. De vaartocht, met gids van Het Groninger Landschap, duurt 1,5 uur. Voldoende tijd om te eten en om even uit te rusten. We fietsen in het tempo van fietsers zonder ondersteuning. Fietsers met ondersteuning worden geadviseerd om een fietshelm te dragen.

Start om 10.00 uur vanaf Klooster Yesse te Haren. Kosten voor beschermers / niet beschermers zijn € 7,50 p.p. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Aanmelden via de website.

~~~~~

Tot ziens in het Groninger landschap.

Facebook TwitterLinkedin
­