WK Snert en Stamppotkoken Groningen winnaars 2022

Bedum -  In opdracht van Stichting Oud Hollandse Gerechten organiseert Snert- en Stamppotevenementen de 28ste editie van het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken.  Het evenement zal  plaatsvinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen, op vrijdag 17 februari 2023.

Tijdens de Jubileum-editie van de 25ste heeft de bijschrijving plaats gevonden in de  Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. 

Uit de brief van het Kenniscentrum:

" Met genoegen deel ik u mee dat SNERT koken bijgeschreven kan worden in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. U heeft duidelijk aangetoond dat SNERT koken voldoet aan de gestelde criteria en in het erfgoedzorgplan laat u zien dat u het erfgoed met behoud van kernwaarden toekomst wil geven.

SNERT koken heeft een lange historie. Er bestaan vele recepten die vaak binnen de familie worden doorgegeven en er komen ook steeds nieuwe varianten bij. Juist deze grote verscheidenheid aan recepten illustreert de dynamiek van dit levend erfgoed. het organiseren van het jaarlijkse WK SNERT koken is een middel om het erfgoed door te geven aan nieuwe generaties. Daarnaast biedt het WK ook een kans het SNERT koken te promoten en het bewustzijn rondom de traditie te vergroten."

Voor de 28ste editie hebben zich reeds de eerste deelnemers ingeschreven. Zowel met eigen recept voor SNERT , en ook met eigen recept STAMPPOT. En als extra is er opnieuw een buitencategorie koken. Speciale aandacht voor deze groeiende onderdeel van de wedstrijd. De organisatie verheugd zich erop om te zien hoe de deelnemers zich voor de zorgvuldig samengestelde jury presenteren.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website www.oudhollandschegerechten.nl. Voor meer informatie kun je een mail  sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren opscheplepel. Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

Facebook TwitterLinkedin
­