Bouw jij mee aan Bedum?

Korfballers DWA/Argo winnen tegen Sparta in Zevenhuizen

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag in Zevenhuizen een knappe winst geboekt tegen het plaatselijke Sparta. Nadat het in de rust nog 10-9 voor de thuisploeg was, speelde DWA//Argo in een puike tweede helft de thuisploeg naar een 17-23 verlies. Man van de wedstrijd aan de kant van de Winsumers en Bedumers was Ole Smedema. Hij scoorde maar liefst negen keer.

Zaterdag kon trainer-coach Lisette Hamminga niet beschikken over Sanne Schuuring en Jildau Smedema. Zij waren allebei afwezig en daarom maakte Susan Wieringa haar zeer verdienstelijke debuut in de basis van DWA/Argo. Aanvankelijk was het bij DWA/Argo wat zoeken in de aanvallen naar de juiste manier van spelen, maar naarmate de wedstrijd vorderde begonnen de gasten steeds beter te draaien. Het was aan Ole Smedema te danken dat DWA/Argo kon bijblijven bij de thuisploeg. Bij 5-5 was hij  verantwoordelijk voor vier van de vijf treffers van de gasten. De andere goal werd gemaakt door Tom van der Laan. In de tweede fase van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, maar het initiatief lag duidelijk bij de thuisclub. Via 7-7 en 10-8 werd de rust bereikt bij 10-9. Namens DWA/Argo waren Lieke Stoepker (met twee goals), Ole Smedema en Sjouke Hoekstra nog trefzeker geweest.

Na de pauze nam DWA/Argo meteen het initiatief over van Sparta. De ploeg van Hamminga zette het spel beter neer en via vier doelpunten achter elkaar uit handen van Lieke Stoepker, Ole Smedema, Sjouke Hoekstra en Tom van der Laan was het ineens 10-13. Nu moest Sparta in de achtervolging, maar duidelijk was dat DWA/Argo de betere fase had. Na 11-13 scoorden Ole Smedema en zijn nichtje Yarin Smedema allebei van afstand en zo werd het gat tussen beide ploegen vier treffers. Sparta probeerde via wissels en omzettingen het tij te keren, maar de thuisploeg bleek niet bij machte om het gat te overbruggen. Dat kwam mede omdat DWA/Argo het vizier in de tweede helft op scherp had staan. Lieke Stoepker, Tom van der Laan, Sjouke Hoekstra en Ole Smedema zorgden dat Sparta op afstand gehouden werd. Met de negende treffer van Ole Smedema en de zesde van Lieke Stoepker werd Sparta zelfs op een gat van zeven treffers gezet, namelijk 16-23. Het laatste woord was aan de thuisploeg, maar deze treffer was slechts voor de statistieken. De eindstand was 17-23.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo weer thuis in De Tirrel in Winsum. De samengevoegde club Udiros/Kinea  uit Nieuwehorne/De Knipe komt dan om 17.15 uur op bezoek.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (9), Lieke Stoepker (6), Tom van der Laan (4), Sjouke Hoekstra (3), Yarin Smedema (1).