Korfballers DWA/Argo nog zonder punten

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben ook hun derde wedstrijd van dit voorjaarsseizoen verloren. In Hantum keek DWA/Argo al bij rust tegen een 7-4 achterstand aan en de ploeg slaagde er niet in om in de tweede helft dit gat te overbruggen. De eindstand was 15-12.

Zaterdag speelde het team van trainer-coach Lisette Hamminga weer met dezelfde acht basisspelers als het vorige duel. Dat betekende dat Sjouke Hoekstra en Jildau Smedema nog altijd langs de kant bleven, na hun blessure.

In de aanvangsfase van het duel scoorden de beide teams nog om en om. Zo waren Ole Smedema, Tom van der Laan en Tycho Schuuring van afstand verantwoordelijk voor de gelijkmakers nadat DTL had gescoord. Ook na 4-3 wist DWA/Argo uit handen van Lieke Stoepker weer gelijk te komen. Hierna namen de Friezen echter een grotere voorsprong. Ze zorgden met drie treffers op een rij dat er bij rust een stand van 7-4 op het scorebord kwam te staan.

Na de pauze werd het verschil aanvankelijk alleen maar groter. Na 8-5 uit handen van Ole Smedema werd het zelfs 11-5. DWA/Argo kreeg te weinig grip op het spel van de thuisploeg en kon zo niet voorkomen dat DTL kon blijven aanvallen.

In de aanval zette DWA/Argo een tandje bij en door doelpunten van Ole Smedema en Sanne Schuuring kwam er weer wat hoop bij de gasten, 11-7. DTL slaagde er echter in met lange aanvallen de tijd weg te spelen en scoorde bovendien ook weer gewoon, zodat het 12-7 werd. Lieke Stoepker en Lynn van der Kroft zorgden met hun doelpunten dat er nog wat spanning terug kwam in de wedstrijd, maar DTL bleef lange aanvallen spelen waar DWA/Argo weinig tegen kon doen. Met twee wissels trachtte coach Hamminga nog wat te forceren, maar na 13-10 van Lieke Stoepker werd het gewoon weer 14-10. De tijd begon steeds beperkter te worden en met nog circa vijf minuten te spelen verzilverde Sanne Schuuring een strafworp. Zo werd het 14-11, maar dichterbij dan dit kwam DWA/Argo niet. DTL scoorde 15-11 en Nick Brandsma maakte nog 15-12, maar daar bleef het bij. DTL pakte gedecideerd de overwinning en DWA/Argo stond ook na hun derde wedstrijd met lege handen.

Komende zaterdag is DWA/Argo vrij en dan volgt op 25 mei de eerste return tegen hetzelfde DTL op het kunstgrasveld in Winsum. Die wedstrijd begint om 15.30 uur.

Komende dinsdag speelt DWA/Argo eerst nog de halve finale van de AP-Buitenbeker. Dan komt Flamingo’s 2 uit Buitenpost om 20.00 uur op bezoek in Winsum.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (3), Lieke Stoepker (3), Sanne Schuuring (2), Tom van der Laan (1), Lynn van der Kroft (1), Tycho Schuuring (1) en Nick Brandsma (1).

Uitslag:
DTL     - DWA/Argo      15-12

Stand:
DTL             3-4
Oerterp/VKC     2-3
WSS             2-3
DWA/Argo        3-0

Facebook TwitterLinkedin
­