De korfballers van DWA/Argo speelden afgelopen zaterdag tijdens de tweede wedstrijd van het zaalseizoen voor het eerst in de nieuwe sporthal De Tirrel. De ploeg had er natuurlijk al wel oefenwedstrijden gespeeld, maar zaterdag stond er voor het eerst een competitiewedstrijd op de planning. Tegenstander Pallas’08 uit Leeuwarden bleek een maatje te groot, temeer omdat DWA/Argo niet het niveau haalde dat de ploeg in andere duels heeft laten zien. Het werd na een ruststand van 5-11 uiteindelijk 14-22.

Korfballers dwa argo kennen valse start in De Tirrel

Zaterdag speelde DWA/Argo weer met de vier vaste heren in de basis en bij de dames was het de beurt aan Lieke Stoepker om langs de kant beginnen. Al vrij snel moest de thuisploeg in de achtervolging. Pallas’08 speelde makkelijk en stond na 6 minuten al met 0-3 voor. Tom van der Laan schoot hierna 1-3 van afstand door de korf, maar het was Pallas’08 wat de klok sloeg in deze fase. DWA/Argo speelde onverzorgd en maakte veel fouten, waardoor het maar niet lukte om tot treffers te komen. Ondertussen liep Pallas’08 naar een al bijna onoverbrugbare voorsprong van 1-9. Inmiddels had trainer-coach Lisette Hamminga al wel een time-out genomen, maar ze kreeg de ploeg niet lekker aan de pruttel. Pas in de slotfase van de eerste helft kon de thuisploeg wat terug doen in de scores. Sanne Schuuring zorgde voor 2-9 en haar jongere broer Tycho Schuuring maakte even later 3-10 en 4-10. Tom van der Laan mocht in de slotminuut vanaf de strafworpstip de ruststand op 5-11 bepalen.

Na de pauze waren de ploeg meer gelijkwaardig aan elkaar. Coach Hamminga koos ervoor om via wisselingen Tycho Schuuring en Sjouke Hoekstra van vak te wisselen en daardoor begonnen de aanvallen wat beter te lopen. Jildau Smedema schoot 6-12 binnen en even later was ze nogmaals succesvol nadat Tycho Schuuring even eerder 7-13 had gemaakt. Het leek even of er een mogelijkheid was dat DWA/Argo het gat kon verkleinen, maar Pallas’08 hield het hoofd koel en speelde met lange  aanvallen gedecideerd naar nieuwe treffers toe. Zo bleef het gat in de stand gehandhaafd en slaagde DWA/Argo er niet in om nog enigszins aanspraak te maken op een goede uitslag. Via de vierde treffer van Tycho Schuuring werd het 10-18 door de in het veld gekomen Lieke Stoepker. Zij was iets later andermaal trefzeker, nadat ook Ole Smedema had gescoord. Jildau Smedema zette de thuisploeg met nog twee rake schoten op veertien doelpunten, maar baten mocht het niet meer. Pallas’08 bepaalde de eindstand op 14-22.

Zaterdag speelt DWA/Argo in Zevenhuizen om 19.30 uur het volgende duel. Dan is Sparta de ontvangende ploeg. Die ploeg wist afgelopen zaterdag nipt te winnen en zo de eerste punten te pakken.

Scores DWA/Argo: Tycho Schuuring (4), Jildau Smedema (4), Tom van der Laan (2), Lieke Stoepker (2), Ole Smedema (1), Sanne Schuuring (1).

Uitslagen:

Udiros/Kinea           - DTS               22-15
Sparta (Ze)            - Emmeloord         22-21
It Fean/Boelenslaan    - DTG               32-19
DWA/Argo               - Pallas’08         14-22

Stand:

It Fean/Boelenslaan        2-4
Pallas’08                  2-3
Udiros/Kinea               2-3
DTG                        2-2
Sparta (Ze)                2-2
DTS                        2-1
DWA/Argo                   2-1
Emmeloord                  2-0

Facebook TwitterLinkedin
­