Bouw jij mee aan Bedum?

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo hun laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Voor deze spannende laatste ronde, waarin de beslissingen rondom promotie en degradatie nog moesten vallen, reisden de Winsumers en Bedumers naar Buitenpost om het op te nemen tegen kampioen Flamingo’s. De ongeslagen Friezen waren ook voor DWA/Argo een maatje te groot. Na een ruststand van 17-4 werd de eindstand 31-15. Omdat concurrent Spannum ook verloor, is DWA/Argo echter zeker van klassebehoud.

Korfballers DWA/Argo handhaven zich ondanks verlies bij koploper

Binnen het basis-achttal van trainer-coach Lisette Hamminga, startte Yarin Smedema langs de lijn. Tevens vulde Tycho Schuuring de plek in van de afwezige Nick Brandsma. Daarnaast was Sjouke Hoekstra nog altijd geblesseerd.

Voor DWA/Argo stond er nog wel wat op het spel in deze krankzinnige poule. DWA/Argo kon nog zowel promoveren als degraderen. Wanneer het zou promoveren, moest er sowieso gewonnen worden van de Flamingo’s en degradatie hing mede af van de uitslagen van de overige ploegen. Toen de wedstrijd om 20.00 uur van start ging, duurde het even voordat er aan beide kanten werd gescoord. Flamingo’s wist te openen met twee treffers, maar Natasja van der Laan–Schuuring gaf het eerste antwoord namens DWA/Argo. Gedurende bijna tien minuten werd aan beide kanten niet gescoord. De verdediging stond aan beide kanten strak. Ondertussen werd vanuit de kant en het publiek duidelijk dat DWA/Argo zich gehandhaafd had in deze 2e klasse, doordat de uitslag van concurrent Spannum binnen kwam. Die ploeg had verloren van HHV, zodat de degradatie beslist was.
Flamingo’s wist, na de doelpuntloze fase, vier maal op rij te scoren. Inmiddels stond de stand van 8-3 op het scorebord en Tom van der Laan zorgde met van dichtbij de korf voor 8-4. Waar DWA/Argo sterk begon in de verdediging, lukte het niet om dit in de volgende fase vast te houden. Een ontketend Flamingo’s wist namelijk maar liefst acht treffers op rij te scoren, waardoor DWA/Argo in de eerste helft al tegen een grote achterstand aankeek. Tom van der Laan was nog wel trefzeker vlak voor de rust en Flamingo’s maakte de laatste treffer van de eerste helft.

Met een ruststand van 17-4 gingen de ploegen de kleedkamers in. Trainer-coach Hamminga benadrukte dat DWA/Argo weer scherp moest beginnen, net als in het eerste stuk van de eerste helft. Toen werd er scherp verdedigd wat ervoor zorgde dat Flamingo’s haar kansen niet kon afronden. DWA/Argo had overigens zelf ook pech met haar kansjes die vaak verkeerd vielen of net weer de korf uitdraaiden.

In het tweede bedrijf deed DWA/Argo het beter, want Lieke Stoepker en Natasja van der Laan – Schuuring wisten samen te scoren en DWA/Argo kreeg weer een beetje het goede gevoel terug. Nadat Flamingo’s trefzeker was, wist ook Sanne Schuuring het gat van de korf te vinden. DWA/Argo kwam langzaam aan weer terug in het eigen spel en zo kon de kampioen het gat niet verder vergroten, zoals het in de eerste helft deed. In de tweede helft vielen de doelpunten om en om, en bovendien was Flamingo’s niet meer zo scherp als in de eerste helft. Voor DWA/Argo was het duidelijk dat het grote door de Friezen geslagen gat niet meer in te halen was, maar uiteindelijk heeft het in de tweede helft een sterkte dertig minuten neergezet. Gerekend vanaf de pauze is het de tweede helft 14-11 geworden, wat een positief en goed gevoel gaf. De eindstand werd 31-15 en even was er teleurstelling, maar dit werd gauw omgezet in het vieren van de handhaving in deze krankzinnige poule.

In eindstand bleek dat DIO/Donkerbroek/Odis/VZK, op basis van de uitslagen van de onderlinge duels met de andere ploegen die op de tweede plek geëindigd zijn, naast kampioen Flamingo’s te zijn gepromoveerd. Spannum en SIOS zullen het in het volgende seizoen een klasse lager moeten proberen in de derde klasse.

DWA/Argo gaat zich nu klaarmaken voor het tweede deel van het veldseizoen, waar het op de derde plek staat in de derde klasse. Concurrenten DTS (S) en Joure staan op een gedeelde eerste plek en DWA/Argo wil revanche nemen tegen deze beide koplopers. De eerste wedstrijd van het veldseizoen staat gepland op 22 april en zal meteen zijn tegen Joure.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (7x), Tom van der Laan (3x), Natasja van der Laan- Schuuring (2x), Sanne Schuuring (1x), Jildau Smedema (1x), Ole Smedema (1x).