logo dwa argo korfbal

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo voor het eerst sinds lange tijd weer een competitiewedstrijd. Kinea uit het Friese De Knipe kwam op bezoek in Winsum. Na een spannende wedstrijd met een ruststand van 10-8, bleven de twee punten in Winsum, want DWA/Argo wist met 16-14 te winnen.

De korfbalcompetitie had net als zoveel sporten stil gelegen sinds half oktober. De trainingen waren natuurlijk al weer een tijd geleden hervat, maar de spelers snakten naar een echte wedstrijd. Intussen zijn er ook wijzigingen gekomen binnen het eerste team van DWA/Argo, want Karen Oostmeijer en ook routinier Lisette Hamminga zijn gestopt. Vanuit de A-junioren zijn Ole Smedema, Jildau Smedema en Sanne Schuuring overgekomen en zij wisten een plekje te bemachtigen in het eerste team. Ook Lynn van der Kroft is binnen het team gekomen. Zij speelde vorig jaar nog in het derde team. De hoofdmacht van DWA/Argo bestaat nu uit de volgende spelers: Jesse Reker, Ole Smedema, Sam Pestoor, Tom van der Laan, Lynn van der Kroft, Jildau Smedema, Yarin Smedema, Sanne Schuuring en Natasja Schuuring. Dit team speelt onder leiding van oud-speler Leo Schuuring, die nu de coaching doet. André Pettinga is, ondanks het feit dat hij had aangegeven te willen stoppen, nog steeds de hoofdtrainer. Hij gaat als clubman door als trainer vanwege het feit dat er nog geen nieuwe trainer-coach is gevonden.

DWA/Argo 1 komt opnieuw uit in de 2e klasse en is ingedeeld in een zware poule, zo is de inschatting. Afgelopen zaterdag kwam, zoals gemeld, Kinea op bezoek. Deze ploeg is voor DWA/Argo een nog onbekende tegenstander. Er was ook direct een wijziging binnen het team van coach Leo Schuuring. Door afwezigheid van Jesse Reker, vulde Nick Brandsma zijn plek op.
Natasja Schuuring wist als eerste de score te openen. Direct daarna kwam Kinea op gelijke hoogte. Nadat Ole Smedema een kans dicht bij de korf wist te verzilveren, maakte Kinea wederom gelijk, 2-2. Dit zette direct de toon voor de wedstrijd, want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en vochten met grote inzet om de winst. Scores van Jildau Smedema, Tom van der Laan en Sanne Schuuring brachten de stand van 5-2 op het scorebord, waarmee de thuisploeg een belangrijke voorsprong nam.  Voor de rust scoorden beide ploegen om en om en was het een mooie wedstrijd om te zien voor de aanwezige toeschouwers. DWA/Argo wist de voorsprong steeds te behouden en dit is de rest van de wedstrijd zo gebleven. Met resterende doelpunten uit handen van Jildau Smedema (2x), Nick Brandsma (2x) en Tom van der Laan, gingen beide ploegen met een ruststand van 10-8 op het scorebord de kleedkamers in.

Na de rust kwam Kinea direct op 10-9. DWA/Argo moest een tandje bijzetten want Kinea kwam dichterbij. Sanne Schuuring maakte hierop de 11-9 en daardoor kreeg de ploeg weer wat meer vertrouwen. Kinea wist andermaal het verschil op één treffer te brengen door te zorgen voor een stand van 11-10, maar DWA/Argo had de smaak te pakken en maakte daarna vier treffers op rij. Achtereenvolgens Tom van der Laan, Nick Brandsma, Ole Smedema en Jildau Smedema waren trefzeker. Met een stand van 15-10 op het scorebord leek het de goede kant op te gaan voor DWA/Argo. Door een vervelende knieblessure van een speelster van Kinea, werd de wedstrijd echter voor langere tijd even stilgelegd. Dit hakte er in bij beide ploegen en ze hadden duidelijk moeite om zich te herpakken. Kinea kwam vervolgens goed terug en maakte twee treffers achter elkaar en de thuisploeg moest ervoor zorgen dat ze gefocust bleven spelen. Wederom was het Nick Brandsma die een belangrijke rol had en ervoor zorgde dat er weer een verschil was van vier doelpunten. Dit was tevens het laatste doelpunt van DWA/Argo. Met een stand van 16-12 wist uiteindelijk Kinea nog twee treffers te maken, waardoor het nog even spannend leek te worden.  Beide ploegen wisten echter de verdediging dicht te houden, waardoor deze eerste wedstrijd eindigde in een 16-14 stand, in het voordeel van DWA/Argo.

Aanstaande woensdag reist DWA/Argo af naar Harich in Zuidwest-Friesland. Er staat een duel tegen het plaatselijke Harich op het programma voor de Jan Mulder Beker. Deze wedstrijd zal om 20:00 uur starten. Op zaterdag 18 september neemt DWA/Argo het dan vervolgens op tegen Rodenburg in Leek. Dit duel zal om 15:30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4x), Jildau Smedema (4x), Tom van der Laan (3x), Sanne Schuuring (2x), Ole Smedema (2x), Natasja Schuuring (1x).

Uitslagen:

DWA/Argo             - Kinea        16-14
Noordenveld          - Rodenburg    18-17
Oerterp/VKC          - Udiros       15-11
SIOS                 - DTG          21-13

Stand:

SIOS              1-2
Oerterp/VKC       1-2
DWA/Argo          1-2
Noordenveld       1-2
Rodenburg         1-0
Kinea             1-0
Udiros            1-0
DTG               1-0

Facebook TwitterLinkedin
­