Bouw jij mee aan Bedum?

logo dwa argo korfbal 2014

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo hun eerste veldwedstrijd van het tweede deel van het veldseizoen. DWA/Argo ging op bezoek bij DTG in Wijckel. Bij het vorige duel wist DTG te winnen met 16-18, maar DWA/Argo nam nu revanche. Na een ruststand van 11-10, kon  DWA/Argo de punten in de tweede helft binnenslepen. De eindstand werd 15-19.

Er waren wat wijzigingen binnen het basisachttal van coach Leo Schuuring. Erwin Jeuken vult de komende wedstrijden de plek in van de nog geblesseerde Tom van der Laan. Yarin Smedema en Jildau Smedema waren afwezig, waardoor Lynn van der Kroft in de basis begon.

Onder prachtige weersomstandigheden startte zaterdag het duel op gras. De gasten startten scherp, want al snel wist DWA/Argo de score te openen, dankzij doelpunten van Ole Smedema en Natasja Schuuring. Na een tegendoelpunt van DTG, waren Sam Pestoor en Natasja Schuuring trefzeker en de stand stond op 1-4. Maar DTG liet zich niet zomaar kennen, want met vier treffers op rij stond de stand ineens 5-4 in het voordeel van de Friezen. DWA/Argo keek nu tegen een achterstand aan en Ole Smedema, die zijn vizier op scherp had staan deze wedstrijd, maakte de gelijkmaker. In de eerste helft ging het bij beide ploegen nog wel wat stroef en de ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. De doelpunten vielen om en om, waarbij DTG steeds de voorsprong wist te pakken. Dit ging door tot aan de rust van de wedstrijd, want met een 11-10 stand, in het voordeel van de thuisploeg, zochten de ploegen de schaduw op om even uit te rusten.
Coach Schuuring benadrukte dat er hard werd gevochten met én voor elkaar en dat men dit ook de tweede helft zo moest blijven doen, want daarmee zouden de jongelingen uit Winsum en Bedum deze wedstrijd kunnen winnen.

Dit bleek goed uit te pakken, want direct na rust vonden Ole Smedema en Sam Pestoor het gat van de korf en trokken zo het initiatief naar DWA/Argo. Maar DTG gaf zich nog niet over aan het strijdlustige DWA/Argo en was ook trefzeker. Met een stand van 12-12 bleef de spanning voelbaar. Welke ploeg kon het best met deze spanning omgaan en het op de juiste manier uitspelen? Wederom was Ole Smedema trefzeker, net als Natasja Schuuring. Ze zorgden samen voor twee treffers verschil, waarmee de stand op 12-14 kwam. Het team van coach Schuuring was duidelijk met elkaar aan het vechten voor de overwinning, wat voor het meegereisde publiek mooi was om te zien. DTG maakte opnieuw een tegentreffer, maar door de sterke verdediging van DWA/Argo wist DTG niet de gelijkmaker te scoren. Bij 13-14 waren Sanne Schuuring en wederom Ole Smedema (2x) trefzeker, waardoor DWA/Argo uitliep naar 13-17. Er waren echter nog ruim tien minuten te spelen en DWA/Argo moest zorgen dat de ploeg het hoofd koel hield tot aan het eindsignaal. DTG zette nog eens sterk aan en kon twee maal scoren, waardoor het 15-17 werd. De spanning was terug, maar DWA/Argo wist de slotfase op de juiste manier, met lange aanvallen, uit te spelen. DTG wilde forceren maar kwam niet meer tot scoren. Ole Smedema wist nog wel twee treffers aan het totaal van DWA/Argo toe te voegen. Zijn bijdrage in het duel was maar liefst tien doelpunten. De eindstand werd 15-19.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een uitduel. Ditmaal gaan de Winsumers en Bedumers op bezoek bij Udiros in Nieuwehorne. Bij het vorige duel was het Udiros dat met 17-21 wist te winnen en DWA/Argo zint dus op revanche. Het duel gaat om 15.30 uur van start.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (10x), Natasja Schuuring (3x), Sam Pestoor (2x), Sanne Schuuring (2x), Erwin Jeuken (1x), Nick Brandsma (1x).