logo dwa argo korfbal 2014

Afgelopen zaterdag speelde de korfballers van DWA/Argo de laatste wedstrijd van het veldseizoen. Op het eigen kunstgrasveld in Winsum kwam SIOS uit Wolvega op bezoek. Deze ploeg was in de eerste ontmoeting al te sterk gebleken en ook zaterdag kon DWA/Argo de Friezen niet van de winst afhouden. Het werd, na een ruststand van 4-9, uiteindelijk 14-19.

Zaterdag kon coach Leo Schuuring wederom niet beschikken over Nick Brandsma. Ook Tom van der Laan was nog altijd geblesseerd. Op de opengevallen plek speelde Sten van Dijk. Bij de dames was Jildau Smedema aan de beurt om aan de kant te beginnen.

Hoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel stond, wilden zowel SIOS als de thuisploeg nog wel even laten zien wat ze waard waren. SIOS startte zaterdag het beste, want na 0-1 en de Winsumer gelijkmaker van Ole Smedema, liepen de Friezen vlot uit naar 1-3. Natasja Schuuring hield DWA/Argo nog enigszins in de race door voor 2-3 te zorgen, maar vervolgens liep SIOS verder uit naar 3-6. Alleen Yvonne Schuuring was namens de thuisploeg nog tot een score gekomen.

Nadat Natasja Schuuring haar tweede vrije bal had gescoord liep SIOS uit naar een ruststand van 4-9.

In de rust benadrukte coach Leo Schuuring dat het spel beter verzorgd moest worden. Dat deed de thuisploeg in de tweede helft dan ook beter.

DWA/Argo was in het tweede bedrijf weliswaar niet in staat om het gat naar SIOS te overbruggen, maar het gat werd ook niet groter. Via 6-10, na scores van Yarin Smedema en Sten van Dijk, en 9-13 (met twee treffers van Yvonne Schuuring en nog eentje van Sten van Dijk) liep de wedstrijd naar een 14-19 eindstand toe. In het resterende deel van de tweede helft waren Sam Pestoor (met 2 goals), Sanne Schuuring en invallers Jildau Smedema en Tycho Schuuring nog succesvol geweest.

De ploeg kon terugkijken op een prima wedstrijd, maar vooral op een flinke groei gedurende het seizoen. Het inpassen van drie jonge A-spelers had even tijd nodig, maar de uitslagen en het vertoonde spel waren lopende het seizoen steeds beter.

DWA/Argo speelt volgend seizoen een klasse lager en hoopt dan mee te kunnen doen om het kampioenschap. Inmiddels is ook duidelijk dat er volgend seizoen weer een oude bekende als trainer-coach voor de selectie van DWA/Argo zal staan, namelijk Lisette Hamminga. De Drentse, die al eerder hoofdtrainer en speelster was van de selectie, en het afgelopen jaar trainer was van A1, keert vol ambitie terug bij de hoofdmacht van de Winsumers en Bedumers.

Nu de competitie voorbij is kunnen de leden zich volledig richten op hun jubileum. Aanstaande weekend viert DWA/Argo het 60-jarig bestaan en gedurende twee dagen zal er met leuke activiteiten, in aanwezigheid van onder meer oud-leden en andere genodigden, bij worden stil gestaan.

Scores DWA/Argo:  Yvonne Schuuring (3), Sam Pestoor (2), Sten van Dijk (2), Natasja Schuuring (2), Yarin Smedema (1), Ole Smedema (1), Sanne Schuuring (1), Jildau Smedema (1) en Tycho Schuuring (1).

Uitslagen:

Rodenburg         - Udiros          19-27
DTG               - Kinea           14-22
Oerterp/VKC       - Noordenveld     10-16
DWA/Argo          - SIOS            14-19

Eindstand 2e klasse B:

Noordenveld        14-23
Udiros             14-21
Rodenburg          14-16
Oerterp/VKC        14-16
SIOS               14-15
Kinea              14-10
DTG                14- 7
DWA/Argo           14- 4

Facebook TwitterLinkedin
­