Bouw jij mee aan Bedum?

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo het eerste thuisduel van de zaalcompetitie. Spannum kwam op bezoek in Winsum. Het was de gehele wedstrijd duidelijk dat DWA/Argo de punten zou behouden. Een spannende wedstrijd werd het niet. Na een ruststand van 9-2 gaven de Friezen in de tweede helft wat meer tegenstand. Met de eindstand van 16-12 bleven de punten echter in Winsum.

DWA Argo pakt eenvoudig eerste winst thuis tegen Spannum

Zaterdag stond Sjouke Hoekstra langs de kant. Het was zijn beurt om als wissel te beginnen. Van meet af aan was het achttal van trainer-coach Lisette Hamminga scherp. Al in de eerste aanval wist Nick Brandsma de score te openen en ook Sanne Schuuring was even later trefzeker. Hierdoor stond het direct al 2-0 en, nadat de Friezen één maal scoorden, was al snel duidelijk dat er niks voor de Friezen te halen viel. DWA/Argo scoorde namelijk vijf maal op rij, uit handen van Lieke Stoepker (2x), Jildau Smedema, Sanne Schuuring en Ole Smedema. Spannum had duidelijke moeite met het afronden van haar kansen en ook om het spel van DWA/Argo onder controle te krijgen. Na 27 minuten gespeeld te hebben wisten de Friezen pas hun tweede treffer te scoren. Maar opnieuw waren het Jildau en Ole Smedema die trefzeker waren en met een 9-2 stand gingen beide ploegen de kleedkamers in. Opvallend was dat Spannum zoveel moeite had met scoren, dat de Friese ploeg maar twee maal in één helft wist te scoren. De ploeg had duidelijk een slechte dag.

Na de rust duurde het zeven minuten voordat één van beide ploegen scoorde. Het was Spannum die voor 9-3 zorgde en hierna vielen de doelpunten aan beide kanten om en om. De Friezen konden het gat van de korf beter vinden dan in de eerste helft en scoorden mee met de thuisploeg. Dit spelbeeld bleef hetzelfde tot aan het einde van de wedstrijd. Het is in deze wedstijd dan ook geen moment spannend geweest en DWA/Argo trok gedecideerd de overwinning over de streep. De eindstand werd 16-12.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een thuisduel. Dit maal komt de combinatieclub DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK uit de regio Haulerwijk, Oosterwolde op bezoek. Dit duel zal wederom om 17.15 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Jildau Smedema (4x), Lieke Stoepker (4x), Ole Smedema (3x), Nick Brandsma (3x), Sanne Schuuring (2x).