Bouw jij mee aan Bedum?

DWA/Argo laat winst glippen tegen koploper

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben het afgelopen zaterdag heel goed gedaan tegen koploper It Fean/Boelenslaan uit Surhuisterveen/Boelenslaan. Bijna de gehele wedstrijd stond de thuisploeg ruim voor, maar in de slotfase kwamen de Friezen steeds dichterbij. Toen in de laatste minuut DWA/Argo alsnog weer een voorsprong nam, leek de winst binnen, maar It Fean/Boelenslaan wist met een wanhoopschot in de laatste seconden nog een puntendeling uit het vuur te slepen. Het werd 19-19.

DWA/Argo moest het zaterdag wederom stellen zonder Ole Smedema, die geblesseerd moest toekijken. Hij werd vervangen door Twan Eshuis. De pas vader geworden Tom van der Laan was wel weer van de partij.

Meteen vanaf de eerste minuten was de thuisploeg in de Tirrel de ploeg die het spel bepaalde. Lieke Stoepker schoot snel raak en even later was ook een schot van Twan Eshuis raak. Bij het andere aanvalsvak liep het iets moeizamer, maar na de 2-1 wist ook dit vak te scoren. Sjouke Hoekstra verzuimde niet vanaf de strafworpstip en zette zo 3-1 op het scorebord. In de aanvangsfase bleef DWA/Argo overheersen. Via 5-2 werd het tot ieders verrassing zelfs 8-3. Lieke Stoepker (2), Sanne Schuuring, Tom van der Laan en Jildau Smedema waren daarbij de doelpuntenmakers geweest aan de kant van de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga.

De gasten moesten alle zeilen bijzetten en via een time-out en meerdere wissels probeerde de coach van de Friezen weer vat te krijgen op het spel van de thuisploeg. Dat lukte maar ten dele, want voor de rust wisten Tom van der Laan en Tycho Schuuring nog te scoren, terwijl de gasten er zelf nog drie maakten. Zo werd de rust bereikt bij 10-6.

Na de pauze bleef het wedstrijdbeeld aanvankelijk onveranderd. Sterker nog: bij 13-8 (na treffers van Lieke Stoepker, Tycho Schuuring en Yarin Smedema) was het gaatje weer vijf treffers en moest de koploper langzamerhand gaan vrezen voor een nederlaag.

Tot 15-10 bleef het verschil vijf doelpunten, maar hierna begon It Fean/Boelenslaan aan een inhaalrace. Bij de thuisploeg stokte de productie van de treffers en dat gaf de gasten kans om van 15-10 terug te komen naar 15-14. Met nog circa zeven minuten op de klok, kon er ineens weer van alles gebeuren. Tom van der Laan kon echter het gaatje weer groter maken naar 16-14, waardoor de Friezen weer achter de feiten aanliepen. Toch was het beeld van de wedstrijd anders. In een kort tijdsbestek was het ineens gelijk, na twee treffers van de Friezen. Lieke Stoepker bleek echter voor de Friezen een moeilijk af te stoppen speelster. Zij maakte snel 17-16 en even later kon Twan Eshuis van dichtbij de korf voor 18-16 zorgen. Met nog vijf minuten te spelen waren de kansen voor DWA/Argo goed om een resultaat te boeken tegen de koploper. Toch wist It Fean/Boelenslaan andermaal op gelijke hoogte te komen. Twee minuten voor het einde werd het 18-18 en zo was de spanning om te snijden in de Tirrel. De thuisploeg wilde toch niet zomaar de winst weggeven en in de aanval werd de gevaarlijke Lieke Stoepker gezocht om uit te spelen. Zij was met haar snelheid onhoudbaar en de Friezen moesten dan ook in de laatste minuut een overtreding begaan om haar in bedwang te houden. De toegekende strafworp werd door haar vakkundig verzilverd, waardoor het 19-18 stond. Er was nog een halve minuut te spelen en het leek of de winst in Winsum bleef, maar niets was minder waar. It Fean/Boelenslaan poogde met een wanhoopschot van grote afstand nog een doelpunt te maken en tot ieders verrassing was deze poging raak. Hierna floot de scheidsrechter af en bleef de wedstrijd met 19-19 onbeslist.

Vooraf hadden de Winsumers en Bedumers getekend voor een punt, maar achteraf voelde de ploeg dat er meer in had gezeten. Toch kon DWA/Argo terugkijken op een knap gespeelde wedstrijd, die perspectief biedt op een betere klassering.

De korfballers hebben nu enkele weken vrij en spelen op 13 januari hun volgende duel. Dan reist de ploeg van DWA/Argo af naar Balk voor de ontmoeting met DTG. Die wedstrijd begint om 20.15 uur.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (7), Tom van der Laan (3), Twan Eshuis (2), Sanne Schuuring (2), Tycho Schuuring (2), Jildau Smedema (1), Sjouke Hoekstra (1), Yarin Smedema (1).