Bouw jij mee aan Bedum?

De korfballers van DWA/Argo speelden zaterdag de belangrijke ontmoeting met rode lantaarndrager DTS uit Surhuizum. Voor beide ploegen was het belangrijk om te winnen, om zo uitzicht te houden op lijfsbehoud in de tweede klasse. Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft en een ruststand van 10-10, lukte het bij de thuisploeg in de tweede helft ineens niet meer. DTS liep naar een eenvoudige winst van 14-19.

DWA/Argo laat het afweten tegen DTS

In de vorige ontmoeting kon DWA/Argo in de slotfase nog een ruime achterstand goedmaken en werden de punten uiteindelijk gedeeld met een 18-18 stand. Sindsdien wist DWA/Argo echter meer punten te verzamelen dan DTS, waardoor het boven de Friezen in de ranglijst staat. Zo werd er onder andere gewonnen van de koploper en gelijk gespeeld tegen de nummer twee.

Zaterdag kon trainer-coach Lisette Hamminga van DWA/Argo wederom niet beschikken over de geblesseerde Sanne Schuuring. De andere spelers stonden gewoon in de basis.

DTS scoorde als eerste en al snel ontstond er een spannende strijd in De Tirrel. Via 1-1 uit handen van Jildau Smedema en 2-3 door Lynn van der Kroft werd het 2-4 voor de gasten. Hierna kwam DWA/Argo beter in de wedstrijd. Lieke Stoepker scoorde een doorloopbal even later werd een strafworp verzilverd door Yarin Smedema. Vervolgens ging de thuisploeg door. Ole Smedema schoot twee maal van afstand raak en zorgde zo voor een 6-4 voorsprong. Dit gaatje van twee bleef tot vlak voor de pauze bestaan. Bij 10-8 waren er nog twee minuten te gaan en DTS deed nog alles om dichterbij te komen. Dat lukte, want met twee rake schoten werd de ruststand bepaald op 10-10.

Na de pauze duurde het even voordat er gescoord werd. DTS deed met wat wissels wat omzettingen en dat had effect. De Friezen kwamen op 10-13 en bij DWA/Argo lukte echt helemaal niets meer. De ploeg miste vele kansen en begon hoe langer hoe meer tegen zichzelf te spelen. DTS bleef wel gewoon scoren en liep zo door naar 10-16. Pas na een fase van twintig doelpuntloze minuten kwam de thuisploeg weer tot een treffer. Lieke Stoepker schoot van afstand raak en ze scoorde even later van onder de korf nogmaals. Zo werd het 12-16. Toch kon DWA/Argo geen echte vuist meer maken. De in het veld gebrachte Nick Brandsma scoorde nog wel de 13-16, maar het vertrouwen was teveel weggeslopen uit de ploeg. DTS profiteerde optimaal en liep weer uit naar 13-18. De laatste thuistreffer was voor Tycho Schuuring, maar de eindstand werd door DTS bepaald op 14-19.

Gedesillusioneerd kwam de ploeg na afloop naar de kant. Het was onverklaarbaar hoe het ineens niet meer lukte om tot scoren te komen. De jonge ploeg laat de ene week zien dat het van elke ploeg in de poule kan winnen, maar geeft de andere week niet thuis als het tegen de onderste in de poule moet spelen.

Zaterdag heeft DWA/Argo een nieuwe kans. Dan reist het af naar Leeuwarden, voor het duel met Pallas’08. In de eerste ontmoeting werd DWA/Argo nog ruim verslagen, maar de stand laat zien dat Pallas’08 waarschijnlijk toen een zeer gelukkige dag heeft gehad, want sindsdien zijn er niet zo heel veel punten verzameld, waardoor de ploeg vlak boven DWA/Argo in de ranglijst staat. De wedstrijd in Leeuwarden begint om 17.10 uur.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (3), Ole Smedema (3), Jildau Smedema (2), Tycho Schuuring (2), Tom van der Laan (1), Yarin Smedema (1), Lynn van der Kroft (1) en Nick Brandsma (1).