DWA/Argo krijgt te weinig in Emmeloord

De korfballers van DWA/Argo reisden afgelopen zaterdag naar Emmeloord voor de ontmoeting met de gelijknamige club Emmeloord. Na een ruststand van 14-11 drong DWA/Argo in het tweede bedrijf flink aan en kon het meerdere malen net niet op gelijke hoogte komen. In de hectische slotfase werd de ploeg uit Winsum en Bedum onterecht niet beloond met een strafworp, waardoor Emmeloord nipt met de winst aan de haal kon gaan, 19-18.

Zaterdag kon trainer-coach Lisette Hamminga niet beschikken over twee basis-heren. Zowel Tom van der Laan als Ole Smedema waren niet in staat om te spelen. Zij werden vervangen door Twan Eshuis en de debuterende Antoin Steurman. Bij de dames startte de niet geheel fitte Yarin Smedema langs de lijn. Met deze samenstelling kwam de DWA/Argo met een gemiddelde leeftijd binnen de lijnen van onder de 20 jaar.

De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken. Nadat Lieke Stoepker voor 1-1 had gezorgd, liepen de gastheren en -dames uit naar 4-1 en na 4-2 (eveneens door Stoepker) werd het 6-2. Hierna kwam DWA/Argo enigszins op gang. Coach Hamminga had in een time-out even de afspraken herhaald en de jonge ploeg gemaand om meer rust te nemen in het spel. Dat had tot resultaat dat het 7-5 werd. Tycho Schuuring, Jildau Smedema en Sanne Schuuring hadden namens de gasten gescoord. Toch was de thuisploeg weer in staat om uit te lopen naar 9-5, door persoonlijke fouten aan de kant van de jongelingen van DWA/Argo. In de slotfase van het eerste bedrijf hielden de ploegen elkaar min of meer in evenwicht en ging het scoren aan beide zijden heel gemakkelijk. Via 12-8 werd het 14-11 bij rust, waarbij Sjouke Hoekstra, Tycho Schuuring, Lieke Stoepker en Sanne Schuuring (met 3 treffers) nog succesvol waren geweest.

Na de pauze kwamen de gasten beter voor de dag. Debutant Antoin Streurman, die zaterdag een puike wedstrijd speelde, droeg met een raak afstandschot ook zijn steentje bij in de score en even later maakte Jildau Smedema de aansluitende 14-13. Bij Emmeloord waren echter twee heren moeilijk af te stoppen. Zij waren samen uiteindelijk voor vijftien treffers verantwoordelijk en ook bij de stand 14-13 eiste een van de heren weer een treffer op. DWA/Argo bleef aandringen en vond steeds beter de juiste personen om de kansen te pakken. Emmeloord moest regelmatig alle zeilen bijzetten en ging daarbij ook meerdere malen over de schreef. Helaas werden niet alle overtredingen die werden begaan door de thuisploeg door de scheidsrechter bestraft, tot grote frustratie van de Winsumers en Bedumers. Lieke Stoepker zorgde desondanks voor 15-14 en Sanne Schuuring maakte even later 16-15, maar de gelijkmaker wilde maar niet komen. Emmeloord bleef de leiding houden en liep zelfs weer uit naar 18-15, maar ook nu wilde DWA/Argo de handdoek nog niet in de ring gooien. Tycho Schuuring scoorde 18-16 en na de laatste treffer van Emmeloord kon DWA/Argo wederom heel dichtbij komen. De ingevallen routinier Nick Brandsma schoot 19-17 binnen en Lieke Stoepker was met haar vijfde treffer verantwoordelijk voor 19-18. In de zeer hectische slotminuten kreeg DWA/Argo nog enkele grote kansen, maar lukte het niet om nog te scoren. Bovendien werd de ploeg een overduidelijke strafworp onthouden door de scheidsrechter en daarmee bleef het 19-18 voor Emmeloord. Op basis van het vertoonde spel kreeg DWA/Argo hiermee te weinig, want een puntendeling was zeker verdiend geweest.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo weer een thuiswedstrijd in De Tirrel in Winsum. Dan komt koploper It Fean/Boelenslaan uit Surhuisterveen/Boelenslaan op bezoek. Dat duel begint om 17.15 uur.

Scores DWA/Argo: Sanne Schuuring (5), Lieke Stoepker (5), Tycho Schuuring (3), Jildau Smedema (2), Sjouke Hoekstra (1), Antoin Streurman (1) en Nick Brandsma (1).

Uitslagen

Udiros/Kinea    - DTG                    18-9
DTS             - It Fean/Boelenslaan    15-19
Sparta (Ze)     - Pallas’08              18-17
Emmeloord       - DWA/Argo               19-18

Stand:

It Fean/Boelenslaan      5-8
Udiros/Kinea             5-7
Sparta (Ze)              5-6
Emmeloord                5-5
Pallas’08                5-5
DTG                      5-4
DWA/Argo                 5-3
DTS                      5-2

Facebook TwitterLinkedin
­