Bouw jij mee aan Bedum?

DWA/Argo kan koploper niet van winst afhouden

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum konden zaterdag koploper Flamingo’s ongeveer driekwart van de wedstrijd bijbenen, maar daarna liepen de Buitenposters uit naar een ruime overwinning. Bij rust was het 7-9 en de eindstand was 14-23.

De Friezen hadden tot zaterdag nog alle wedstrijden met ruime cijfers weten te winnen, dus vooraf waren de spelers van DWA/Argo gewaarschuwd. Trainer-coach Lisette Hamminga moest wel wat aanpassingen doen in de opstelling, want Natasja Van der Laan-Schuuring en Tom van der Laan waren allebei afwezig door ziekte en verder waren Nick Brandsma en Jildau Smedema door blessures genoodzaakt om vanaf de kant toe te kijken. Aangezien DWA/Argo in de selectie doordraait met 5 heren en 5 dames hoefden er nu maar 2 spelers opgeroepen te worden vanuit het tweede: Tycho Schuuring en Lynn van der Kroft startten daarom in de basis.

De wedstrijd kende zaterdag meteen een hoog tempo en duidelijk was dat DWA/Argo zich niet zomaar naar de slachtbank wilde laten leiden. Aanvoerder Yarin Smedema gaf meteen het goede voorbeeld, door in de eerste minuut raak te schieten en hierna ontstond een gelijk opgaande strijd. Sjouke Hoekstra, Tycho Schuuring en Ole Smedema zorgden er met hun treffers voor dat DWA/Argo tot 4-4 in de race bleef. Hierna sloeg de koploper uit Friesland een gaatje naar 4-7, maar Ole Smedema en Lieke Stoepker zorgden dat de thuisploeg weer aanhaakte naar 6-7. Toch lag het initiatief inmiddels bij Flamingo’s. Via 6-8 en een treffer uit handen van Sanne Schuuring, werd de rust bereikt bij de stand van 7-9.

Na de pauze bleef het wedstrijdbeeld ongeveer hetzelfde. Flamingo’s behield een voorsprong maar kon lang geen echte afstand nemen. Na 9-11 werd het weliswaar 9-14, maar bij 12-15 was de beslissing nog steeds niet gevallen. Duidelijk was wel dat de koploper makkelijker speelde en dat DWA/Argo ontzettend veel energie moest geven om het gat te overbruggen. Uiteindelijk werd het verschil gemaakt. In het laatste kwart liepen de Friezen met vier goals op rij naar 12-19. Nadat DWA/Argo nog wat terug had gedaan met twee doelpunten uit handen van Lieke Stoepker en Ole Smedema, scoorden de gasten in de laatste twee minuten nog vier maal. Hiermee werd de eindstand bepaald op 14-23.

DWA/Argo kon terugkijken op een dappere poging om de koploper van winst af te houden, maar de ploeg uit Buitenpost was een maatje te groot.

Zaterdag speelt DWA/Argo wederom een thuiswedstrijd. Dan komt De Hoeve om 14.15 uur naar de Ripperdahal in Winsum. Dit is de eerste return van de competitie. De eerste ontmoeting verloor DWA/Argo met 20-19, dus de ploeg is gebrand op revanche.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (6), Tycho Schuuring (2), Yarin Smedema (2), Lieke Stoepker (2), Sanne Schuuring (1), Sjouke Hoekstra (1).