Bouw jij mee aan Bedum?

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo een uitduel tegen HHV in Hollandscheveld. Nadat HHV al een gat van 5-0 had geslagen in de eerste helft, kon DWA/Argo geen punt meer uit dit duel halen. Na een ruststand van 10-6, bleef de winst in Hollandscheveld. De eindstand werd 18-14.

DWA/Argo kan HHV uit Hollandscheveld niet meer achterhalen

Door een enkelblessure van Jildau Smedema, startten de overige vier dames van DWA/Argo in de basis. Het was bij de heren de beurt aan Ole Smedema om langs de lijn te starten.
Voorafgaand aan de wedstrijd stonden HHV en DWA/Argo in de ranglijst op gelijke hoogte. Het was zaterdag dan ook belangrijk om punten te pakken. Al snel werd de toon gezet en kwam HHV op een 5-0 voorsprong. Dit bleek uiteindelijk funest te zijn voor DWA/Argo, want in het resterende deel van de wedstrijd is het de Winsumers en Bedumers niet gelukt om HHV nog in te halen.

DWA/Argo had in de eerste fase van de wedstrijd moeite om controle over het spel van HHV te krijgen en had bovendien zelf moeite om de eigen kansen af te ronden. Tot aan de rust, met een stand van 10-6, was HHV duidelijk de betere ploeg. In de rust werd benadrukt dat er nog niets aan de hand was met een achterstand van vier treffers en dat er nog van alles mogelijk was.
Na de rust was HHV echter meteen twee maal trefzeker, waardoor de thuisploeg in de stand uitliep naar 12-6. Maar DWA/Argo kwam hierna scherp terug. Na doelpunten van Nick Brandsma, Lieke Stoepker en Sjouke Hoekstra stond er een stand van 12-9 op het scorebord. De doelpunten vielen vervolgens om en om tot een stand van 14-10. In deze fase waren de rollen  omgedraaid en kreeg HHV niet echt vat op het spel van DWA/Argo. Beide ploegen hadden in deze fase ook moeite om de kansen af te ronden. Met doelpunten van nichtjes Natasja en Sanne Schuuring kwam het verschil terug tot twee: 14-12. DWA/Argo drong aan, maar HHV knakte niet. In de laatste fase scoorden HHV en DWA/Argo om en om en bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Voor het publiek was dit dan ook een mooie wedstrijd om te zien. Na een stand van 15-13, lukte het DWA/Argo niet om trefzeker te zijn en nadat HHV de 17-13 scoorde, was de beslissing gevallen in deze wedstrijd. Lieke Stoepker zorgde nog voor de 17-14, maar met nog twee minuten te spelen, was alleen HHV nog één maal trefzeker. Zo werd de eindstand 18-14.

Aanstaande zaterdag zal DWA/Argo het in de eigen thuishal opnemen tegen koploper Flamingo’s uit Buitenpost. De Friezen zijn nog zonder puntverlies en winnen hun duels steeds met ruime cijfers. Het zal dan ook geen gemakkelijke opgave worden tegen deze ploeg. Dit duel zal om 17.15 uur van start gaan in de Ripperdahal.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (6x), Natasja van der Laan – Schuuring (3x), Sanne Schuuring (2x), Sjouke Hoekstra (2x), Nick Brandsma (1x).