Bouw jij mee aan Bedum?

DWA/Argo doet slechte zaken tegen Sios in Wolvega

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo op bezoek bij SIOS in Wolvega. Voor beide ploegen een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. Nadat DWA/Argo al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aanliep, slaagde de ploeg uit Winsum en Bedum er niet om nog weer langszij te komen. De eindstand werd 18-10. Door dit verlies staat DWA/Argo op een degradatieplaats en is het gat met de plekken erboven opgelopen tot vier punten.

Er waren zaterdag wat wijzigingen binnen de opstelling van coach Leo Schuuring. De lange Sam Pestoor kampt met een blessure, waardoor Nick Brandsma zijn plek invulde. Ook Sanne Schuuring was afwezig, in verband met ziekte.

Beide ploegen hadden de eerste paar minuten moeite om te scoren. Pas in de zesde minuut wist SIOS de score te openen, maar daarna scoorden de Friezen meteen nog drie. Nick Brandsma wist in de elfde minuut voor DWA/Argo te scoren. SIOS maakte wederom twee treffers op rij en bracht zo de stand op 6-1. In de 14e minuut maakte Natasja Schuuring het tweede doelpunt voor DWA/Argo. In de eerste helft was het vrij snel duidelijk dat DWA/Argo ook in deze wedstrijd niet de aansluiting kon vinden. Door veel passfouten en onafgemaakte kansen door de gasten, kon SIOS eenvoudig een gat slaan. Het zorgde voor een ruststand van 11-6. De doelpunten van DWA/Argo kwamen verder nog uit handen van Ole Smedema, Nick Brandsma, Jesse Reker en Jildau Smedema.

Coach Leo Schuuring maakte duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat er nog van alles mogelijk was. Na de rust maakte Nick Brandsma het gat kleiner tot 11-7, maar daarna stokte de ambitie weer. SIOS kon daarop reageren in een voor hen scherpe fase, met vier treffers op rij. Het gat liep op tot acht doelpunten verschil. Met een stand van 15-7 waren Natasja Schuuring en Jesse Reker nog succesvol voor de Winsumers en Bedumers. In de laatste fase van de wedstrijd had SIOS het duidelijk ook moeilijker in de aanvallen. Er werd niet meer op de juiste momenten geschoten, waardoor DWA/Argo de bal steeds vlot kon onderscheppen. Helaas kon ook DWA/Argo niet veel meer klaar krijgen, waardoor er in de laatste fase weinig doelpunten werden gemaakt. Aan beide kanten was het spel niet goed en zo ging het duel als een nachtkaars uit. De eindstand was 18-10 in het voordeel van de Friezen.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo haar laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen. Het tweede deel zal na de zaalcompetitie worden gespeeld, vanaf april. Inmiddels hebben alle ploegen elkaar een keer getroffen en voor DWA/Argo is de situatie na het verlies tegen SIOS er niet beter op geworden. De onderste twee plaatsen betekenen aan het einde van het seizoen degradatie en momenteel staat DWA/Argo op de voorlaatste plaats. Het gat met de plekken erboven is nu vier punten geworden. Zaterdag staat het eerste returnduel op het programma. DWA/Argo zal een uitduel spelen tegen Kinea in De Knipe. Deze ploeg staat nog puntloos onderaan. DWA/Argo wist de allereerste wedstrijd met 16-14 te winnen van Kinea en zal ook zaterdag weer de winst moeten pakken. Het duel zal om 18.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3x), Natasja Schuuring (2x), Jesse Reker (2x), Tom van der Laan (1x), Ole Smedema (1x), Jildau Smedema (1x).