Bouw jij mee aan Bedum?

De korfballers van DWA/Argo konden niet voor de tweede maal stunten tegen koploper Sparta uit Zevenhuizen. De eerste ontmoeting wist DWA/Argo nog te winnen, maar zaterdag lukte het allemaal niet zo bij de ploeg uit Winsum en Bedum. Na een magere eerste helft en een ruststand van 4-7, was de tweede helft in De Tirrel niet veel beter. De eindstand was 10-16.

DWA/Argo dit maal niet opgewassen tegen koploper Sparta

In de eerste ontmoeting was DWA/Argo nog scherp in de afronding geweest en wist de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga te winnen met 17-23. DWA/Argo stond zaterdag in dezelfde opstelling, want net als in de heenwedstrijd stond Susan Wieringa in de basis, want Jildau Smedema was niet op tijd aanwezig en Sanne Schuuring was nog geblesseerd.

Na een stroeve start waren de gasten uit Zevenhuizen het eerst trefzeker en zij maakten even later ook 0-2. Lieke Stoepker zorgde vlak hierna voor 1-2, maar Sparta scoorde vervolgens 1-3 en 1-4. De thuisploeg schoot vaak, maar was niet zuiver in de afronding. Pas in de twaalfde minuut werd het 2-4, door een raak schot van Sjouke Hoekstra. Toen Lieke Stoepker even later voor 3-4 zorgde leek het beter te gaan draaien bij de thuisploeg. Niets was minder, want voor de rust scoorde de thuisploeg vervolgens nog maar één keer. Ole Smedema zag bij 3-6 eindelijk zijn schotpoging door de korf gaan en er viel iets van frustratie van hem af. De ruststand was 4-7.

Na de pauze nam Sparta meteen weer het initiatief; de Zevenhuisters scoorden 4-8. Ole Smedema wilde graag herhalen wat hij in de heenwedstrijd had gedaan, namelijk veel scoren. Hij zorgde met zijn tweede treffer voor 5-8. Even leek het of hij los was, de ploeg leek op te veren en te voelen dat er meer mogelijk was. Sparta wilde het echter niet zo ver laten komen en maakte vlot 5-9 en 5-10. Lieke Stoepker en Ole Smedema hielden het gaatje tot 7-11 op vier treffers. Het lukte de thuisploeg, ondanks verwoede pogingen, echter niet om dichterbij te komen. De tijd begon steeds meer een factor te worden en Sparta probeerde beheerst met lange aanvallen de wedstrijd uit te spelen. Ook de in het veld gekomen Jildau Smedema kon het tij niet meer keren. Via 7-13 en 9-15 werd het uiteindelijk 10-16. Ole Smedema, Lieke Stoepker en ook Jildau Smedema hadden nog kunnen scoren, maar het mocht niet meer baten voor DWA/Argo.

Met nog vier wedstrijden te gaan wordt het voor DWA/Argo een steeds lastiger opgave om nog van de degradatieplaats weg te komen. Zaterdag speelt DWA/Argo de volgende wedstrijd tegen de nummer twee van de poule Udiros/Kinea in Nieuwehorne. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (4), Ole Smedema (4), Sjouke Hoekstra (1) en Jildau Smedema (1).