Bouw jij mee aan Bedum?

De korfballers van DWA/Argo staan weer even met hun beide benen op de grond. Na een goede voorbereiding op de competitie met enkele winstpartijen en winst in de eerste competitieronde, werd ook afgelopen woensdag de bekerwedstrijd in en tegen Harich in winst omgezet. Zaterdag was Rodenburg in Leek in de tweede competitiewedstrijd echter een maatje te groot. Bij rust was het al 14-6 en de wedstrijd eindigde in 23-13.

logo dwa argo korfbal 2014

Woensdagavond reisde DWA/Argo dus al af naar Harich voor de eerste ronde in de Jan Mulderbeker. Die wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar vlak voor rust sloeg DWA/Argo een klein gaatje. Na de rust werd de voorsprong langzaam maar zeker uitgebouwd en DWA/Argo gaf de winst niet meer uit handen. Onder meer Jesse Reker, met vijf treffers, en Tom van der Laan en Jildau Smedema met elk drie goals, waren trefzeker.

DWA/Argo hoopte zaterdag die goede lijn vast te houden in Leek. Met Natasja Schuuring langs de kant, en de andere vier dames in de basis, wilde het de strijd aangaan. Nadat het tweede team nipt had gewonnen van Rodenburg 2, keek de hoofdmacht van DWA/Argo in haar eigen wedstrijd echter al snel tegen een achterstand aan. Pas bij 3-0 scoorde Sanne Schuuring de eerste treffer namens de gasten uit Winsum en Bedum. Rodenburg maakte het gat daarna echter alleen maar groter. Na 9-3 (met goals van Ole Smedema en Tom van der Laan) leek DWA/Argo een beetje vat te krijgen op de thuisploeg. De ploeg slaagde er echter niet om de achterstand kleiner te maken. De hard werkende Sam Pestoor schoot 9-4 binnen en Ole Smedema en zijn nicht Yarin Smedema maakten van afstand respectievelijk 11-5 en 13-6. De ruststand werd 14-6.

Na de pauze kon DWA/Argo iets meer tegenstand bieden. De thuisploeg was vooral in de beginfase van de tweede helft minder trefzeker en dat gaf aan de spelers van coach Leo Schuuring de gelegenheid om het gaatje wat te verkleinen. Zo waren Tom van der Laan en invaller Nick Brandsma van afstand zuiver en ook Yarin Smedema en Sam Pestoor lieten weer een treffer bijschrijven. Bij de stand van 16-10 greep de coach van Rodenburg in. DWA/Argo kreeg steeds meer geloof in een goede afloop en hij nam een time-out. Dat gaf de thuisploeg weer meer focus en even later was het gat weer naar negen treffers gegroeid, 19-10. De in het veld gekomen Natasja Schuuring en andermaal Sam Pestoor en Yarin Smedema lieten nog namens DWA/Argo met een doelpunt van zich horen, maar Rodenburg hield de winst in eigen huis. De eindstand was 23-13.

Zaterdag speelt DWA/Argo weer op het eigen kunstgrasveld in Winsum. Dan komt Udiros uit Nieuwehorne om 16.00 uur op bezoek.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor en Yarin Smedema (elk 3x), Tom van der Laan en Ole Smedema (elk 2x), Sanne Schuuring, Nick Brandsma en Natasja Schuuring (allen 1x).