Zonnepanelen op je bedrijfspand: zo pak je het slim aan!

Denk je er ook over na om zonnepanelen op je bedrijfspand te installeren? Goed idee, want dit scheelt veel kosten in de toekomst. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk voor een milieuvriendelijke wereld. Veel mensen zijn je al voorgegaan, want als je zoekt op "Zonnepanelen op bedrijfspand", dan vind je ontzettend veel informatie. Kun je door de bomen het bos niet meer zien? Lees dan gauw verder, want hieronder lees je waar je zoal op moet letten!

Is mijn bedrijfspand wel geschikt voor zonnepanelen?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen, is of jouw pand wel geschikt is voor zonnepanelen. Installateurs van zonnepanelen kunnen het dak inspecteren om vast te stellen of het geschikt is om direct zonnepanelen op te installeren. Is het dak van het pand bijvoorbeeld al ietwat verouderd, dan is het misschien noodzakelijk om eerst het dak te renoveren. Je kunt dit dus dan maar beter ook meteen doen, want dan kan het dak weer jaren vooruit. Een dakrenovatie zorgt er daarnaast vaak voor dat er een betere isolatie, temperatuurregeling en ventilatie is binnen. Dit scheelt uiteindelijk ook weer stookkosten. Het dak renoveren én zonnepanelen installeren vormen samen een groot project, maar het is een mooie investering in de toekomst!

Zonnepanelen leasen: ook een mogelijkheid!

Vind je de aanschaf van zonnepanelen voor je bedrijfspand toch een dure investering? Dan is zonnepanelen zakelijk leasen ook een prima oplossing. Op deze manier kun je alsnog duurzame energie opwekken, zonder dat je met de hoge kosten van aankoop zit. Zo houd je cashgeld over voor je bedrijfsvoering, maar kun je desondanks toch duurzaam ondernemen. Je profiteert direct van gratis stroom en een lagere energierekening. Hoe het leasen er precies uit komt te zien, hangt onder meer af van het type dak en het stroomverbruik. Bedrijven in de agrarische sector hebben bijvoorbeeld een hele andere energiebehoefte dan een kantoorpand. Vraag dus vooral een vrijblijvend adviesgesprek bij een zonnepanelen-aanbieder aan en laat je goed informeren.

Hoe zit het met onderhoud en service?

Goed onderhoud is ook erg belangrijk bij zonnepanelen, want op die manier geniet je er het langst van. Het rendement blijft dan optimaal en ook ben je van de kwaliteit verzekerd. Sterker nog, als je je zonnepanelen goed laat onderhouden, kunnen ze wel 30 jaar mee. Gelukkig zijn de kosten van onderhoud laag bij zonnepanelen. Je verdient het dus snel terug. Daarnaast zijn er monitoring-pakketten en worden de zonnepanelen op afstand 24/7 in de gaten gehouden of alles nog naar behoren werkt. Het is dus eigenlijk heel makkelijk!

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­